Armastus

Viimasel ajal on kuidagi eriti sageli kuulda just väljaspool Oru kanti elavate inimeste tagasisidet, et küll teil seal Orul ikka toimub asju, küll teil on tegusad inimesed.

Korraldavad küla-,

kontsertide,

laulu ja lille-

ning Maal elamise päeva

Vahel kogunevad ka külade ümarlauale nõu pidama

Aga muidu on kõik selge ja pikka juttu pole – tööd tahavad tegemist.

Talguid tehakse nii talvel kui tunduvalt soojematel aastaaegadel – kuidas parasjagu tarvis on!

Nagu võluväel on ühel ilusal päeval Kirimäe saares kohal päikeseloojangu imetlemise pingid (aitäh, Ivo ja Grete)

Vajadusel otsivad kohalikud mehed välja materjalid, ehitavad ja paigaldavad kasvõi merepäästestendi (Urmas, Andres, Kaido ja Ahto)! Ja kui meri sügistormi ajal metsa minema hakkab, tarib keegi ikka selle kuivemasse ning kõrgemasse paika hoiule (Maido!) Ühine vara peab hoitud saama!

Koos panustades saab kaunistatud Linnamäe peatänav ja jõulupuu

Ning pärast kõõluvad meie mehed taeva all, et jõuluilu suveks jälle maha võtta  (Erlend, Argo, Lauri, Kaido)

Oru kooli vilistlasedki panid va krabiseva kokku ja nii sai Linnamäe pargis infotahvli ja tammise pingiga korraldatud armastatud õpetaja Helga Mällo mälestuse jäädvustamine.

Taas ühise rahakogumisega soetatud lilleamplid said Linnamäe viie pere hoole ja armastusega perfektseteks pallikesteks hoolitsetud nõnda, et külast läbi sõitjatelt tuli kordi ja kordi positiivset tagasisidet.
Ei ole ilmaime, on töökad inimesed meie seast – Kerda ja Raivo, Ike ja Maigi, Leelo ja Andres, Renek ja Kaja, Viivika,Cristjan ja Mario. Ning Kelliani ja Indreku super töövahend selleks.

Saagid olid prisked ja aiakraami üle – lahenduseks panid Oru kandi külade inimesed pead kokku ja käivitasid Oru OTTi. “Sina mulle – mina Sulle” naturaalmajandus õitseb, kui on teada, kellel miskit pakkuda on.

Ja veel – kui tõesti midagi muud üle ei jää, soetatakse üheskoos valla suurimaks paisunud Linnamäe lasteaiale voodid. Kokku pannakse ka.

Nii kasvab vanemate eeskujul sujuvalt peale uus põlvkond tegusaid ja ettevõtlikke orukaid. Selle eest kannavad hoolt ka õigepea 120-t juubelit tähistav Oru kool ja Linnamäe lasteaed.

Kui kõik tööd – tegemised tehtud, saab sammud seada Oru Kultuurisaali näppu viskama, sussi sahistama, kontsadega klõbistama, lõõtsa tõmbama, ajusid ragistama või lihtsalt ilusaid ja andekaid inimesi vaatama.

Või usaldada end Oru Spordiklubi eestvedajate kätesse, sest nemad teavad täpselt, mida on vaja teha selleks, et Sinu keha oleks igavesti noor ja ilus!

*********************************************************************************

Kui nüüd süvenetud sai, siis on neil kõrvaltvaatajatel vist tõesti õigus. Teinekord võtab pea ringi käima küll, et kuhu järgmisena minna, mida teha Oru kandi külades, et midagi maha ei magaks. Ning “kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ehk ikka saab” on ka mõteviisiks muutumas.

Nii me siin elame, nagu Linnamäe Villemi talu paljupildistatud päevalillepõllul.

Mõned meist pikemad, mõned lühemad, mõned suuremad ja palju pisikesi on ka.
Mõnel on elus “pea väheke longus” aeg, neile on toeks need teised, kel parasjagu paremad päevad.

Oluline on ARMASTUS kodukoha vastu ja et ikka koos ühes suunas, päikese poole vaataksime.