Lääne-Nigula valla suurimaks lasteaiaks saab uuest õppeaastast Linnamäe lasteaed

Lääne-Elu annab Urmas Lauri vahendusel teada:

Uus rühm avatakse Linnamäel 1. septembril ja siis mahub lasteaeda 108 last. Samas avatakse pidulikult ka ühendasutus Lääne-Nigula Lasteaiad.

Praegu on lasteaias sõimerühm Kiilikesed, aiarühmad Lepatriinud ja Liblikad ning segarühm Mesimummud. Lapsevanemad ja õpetajad valisid uue rühma nimeks Ritsikad. „Uus rühm ei tule sõimeealistele, sinna liiguvad edasi 3–4aastased lapsed,” ütles lasteaia juhataja kohusetäitja Kerda Ledis. Kohe hakkab avatavas rühmas käima 22 last.
Uus rühmatuba sisustatakse saaliruumi. „Oma saali [lasteaial] enam pole, sellega tuleb hakata tegelema,” nentis Ledis.

„Kui mina siin [lasteaias] õpetajana töötasin, oli kaks rühma,” meenutas Ledis. 2016. aasta sügisest lisandus üks rühm. 2019. aastal laiendas vald lasteaeda veel ühe rühma võrra, lisades lasteaiamajale mooduli, mis renditi viieks aastaks. „Ei teagi, kas [rendilepingut] pikendatakse või ostetakse välja,” lausus Ledis.

Linnamäe lasteaia uue rühma mööbli tarvis andis vallavalitsus reservfondist 5557 eurot, annetustena lisandus veel 4235 eurot. „Mööbliga on selline seis, et osa on olemas, osa tellitud,” ütles Ledis. Kuu algul oli juba üks suurem monteerimispäev, mil lapsevanemad olid abiks selleks ajaks hangitud garderoobikappe, laudu, toole ja riiuleid kokku panemas.
Linnamäe lasteaia juhataja oli jaanuarist 2017 kuni tänavuse 15. augustini Marika Prik. Praegu on Taebla lasteaia juhataja Ledis juhataja kohusetäitja nii Linnamäel kui ka Paliveres. 1. septembrist asub ta juhtima ühendlasteaeda.

Lääne-Nigulas on igas osavallas oma lasteaed. Kaheksast lasteaiast kuus on iseseisvad asutused ja kaks lasteaeda (Nõva ja Noarootsi) tegutsevad ühendatud lasteaed-põhikoolina. Seni oli valla suurim lasteaed Taeblas.