Maal elamise päevast Oru kandi külades

Papist poisid ning suhkrust ja maasikavahust tüdrukud sel aastal Maal elamise päevale ei jõudnud. Tulid igailma-, looduse-, spordi-, matka- ning vihmaga õues toimetama harjunud (maa)inimesed.

Passiflora küünikohvikusse Saunjas leidis tee 67 inimest. Kes Haeskast, kes Tallinnast, kohalikest rääkimata. Kiideti õdusat õhkkonda ja loomulikult juba suvel kuulsaks saanud pavlovaid! Suur tänu Passiflora tiimile ka sügisel küüniuksi avamast ja külastajaid võõrustamast-rõõmustamast!

LASi majas Linnamäe Noortekeskuses ootas noorsootöötaja Piret kõiki huvilisi lahendama sõnarägastikku, katsetama lauamänge ja joonistama Maal elamise päeva teemalist pilti. Läbi astus kaksteist noort ja nii mõnigi täiskasvanu sattus täna esmakordselt LASi majja. Aitäh Piret meie noori suurepäraselt toetamast ja inspireerimast!

Linnamäe madalseiklusraja avamisel tehti imevigureid – trikimeister Kristjan Kullamaa näis kohati lausa õhus hõljuvat! Tänati seiklusraja valmimisele kaasa aidanuid – raja ehitaja FALADOR OÜ, projekti eestvedaja Kadi Paaliste, tehnika, nõu ja jõuga aidanud Ike Lilleorg, Renek Loorens, Jorma Tamm, Madis Kaljura. Lastele mõeldud väljakutsevõistlus – aja peale raja läbimine muutus sujuvalt täiskasvanud meeste võistluseks. Kokku sebis ringi nii 40 spordihuvilist. Jätkuvat jõudu ja jaksu meie tegusale Oru Spordiklubile!

Oru OTTi sügislaat oli müüjatele nagu ekstreemspordi üritus või off-road seiklus. Autodega kallakust alla turuplatsile sõites ei olnud väga kindel, kas mitu hoovihma üle elanud vettinud nõlvast enam üles saab. Üksteise autosid köiega välja tõmmates saadi hakkama, keegi ööseks platsile ei jäänud. Võrratult lustlikud pillimehed Rain ja Tauri musitseerisid niisuguse hooga, et vihmasadu jäi mitu korda järele! Oru OTTi vapraid müüjaid külastas ca 200 laadalist. Müts maha sellise ilmaväljakutse vastu võtnud kauplejate ja loomulikult meie heade ostjate ees!!! Tänusõnad ka Lauri Lilleoksale ja Keedika külaseltsile korraldajatele olulise abi eest!


Lumi kreemivõlurid on oma mõnusa atmosfääriga iluoaasis jätkuvalt paljude südameis. Uugla teekonna võttis sel vihmasel päeval ette ligi 80 iluihalejat. Kes esimest korda uudistama, kes juba vana tuttavana. Aitäh LUMI-tüdrukud personaalse lähenemise ja professionaalse nõustamise eest!

Männiku talu pererahva külastamine oli samuti kui maal elamisega hakkama saamise väljakutse. Nii mõnedki vaatasid Keila maanteelt alla keerates hommikustest hoovihmadest pehmeks muutunud kitsukest põlluteed ja keerasid otsa ringi. Kes parkis auto teeäärde, seisis välja astudes järgmise probleemi ees – mmm, jalanõud pole vist ikka sobivad… Igatahes Männiku talu karvaste ja suleliste sõprade juurde jõudis täna 30 vaprat matkaselli, kes ehedatele maaaelu oludele alla ei vandunud. Aitäh Männiku perele seda kõike meile pakkumast!

Jalukses võeti Maal elamise päeva puhul ette lausa kahepäevane üritus! Pane tähele, et ka PÜHAPÄEVAL, 24. septembril kell 11-17 saab osa võtta sealsest Taaskasutusturust. 23. septembril kasutas seda võimalust 68 inimest!
Kes pelgas vihmast ilma, kes tiheda päevakava tõttu lihtsalt Jaluksesse ei jõudnud, siis pühapäeval on see võimalus! Kindlasti saab kõhu täis ja päris suure tõenäosusega mõne vajaliku eseme ka, valik on rikkalik! Tunnustus Treimanni talu perele põhjaliku ettevalmistuse eest!

Video kogu Lääne-Nigula vallas Maal elamise päeval toimunust leiad siit: https://www.youtube.com/watch?v=oBT8hLzeDME…