Linnamäe kontsertide päeval Väike-Nõmmkülas – Tšellopoisid

Sel aastal läheb Linnamäe Kontsertide päev külla ka naabritele – Väike-Nõmmkülla (rootsikeelse rööpnimega Persåker), Dikali tallu.

1930-tel Nõmmküla mõisa maadele rajatud Dikali taluõu pakatab ajaloost. Mõisa pullilaut ja rehi on küll varemetes, aga vana mõisakaev siiani ideaalses korras.

Nii on noortel ja kirglikel Tšellopoistel au tõmmata 31. juulil kell 11.00 Dikali talu iidse, umbes 14-meetri kõrguse pirnipuu all päev esimese vürtsika muusikaampsuga hoogsalt käima.

Tšellopoisid: “Meil poogen”

Kasparil on poogen

Kaspar Kluge (20) on õppinud Nõmme Muusikakoolis ning G. Otsa nim Tallinna Muusikakoolis pop-jazz tšellot. Mänginud mitmetes orkestrites ja bändides, teiste hulgas nt Noortebänd 2017 finaali jõudnud Hommage’is, Nõmme Muusikakooli sümfooniaorkestris, GOSO-s, ansambel Samblis ning Riivo Jõgi kvintetis.

Karretil on poogen

Karret Sepp (20) on lõpetanud Kuressaare Muusikakooli ning õpib hetkel Tallinna Muusikakeskkoolis klassikalist tšellot. Karret on nii ansamblites kui sooloartsistina osalenud mitmetel festivalidel ja konkurssidel Eestis, Soomes, Rootsis ning Venemaal.

Kaspar ja Karret tutvusid üksteisega aastaid tagasi keelpillifestivalil, kuid koos hakkasid mängima 2018. aastal. 2 tšellot, kitarriefektid ja looper (efektipedaal) – ei lähe palju vaja, et kahe hiigelviiuliga teha muusikat, milleks need pillid otseselt loodud pole! Alguse sai duo Tšellopoisid. Et tšellodega mängitavat repertuaari veelgi laiendada, liideti suuremateks kontsertideks kollektiiviga ka saatebänd (klahvpillid, bass ja trummid) ning tekkis Tšellopoisid band.

Midagi jahutavat ja aeglasemat – Tšellopoiste uusversioon Ruja Õhtunägemusest!

Linnamäe kontsertide päeva toetavad: Eesti Rahvakultuuri Keskus , Kohalikuomaalgatuse programm, Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp, Lääne-Nigula vald ja Linnamäe Arenguselts.