Linnamäe kontsertide päeval Oru Kultuurisaalis – Campanelli

“Kuulan mina Campanelli kõlistamas kampa kelli”

Margus Konnula (Contra)

***

Campanelli alustas Nõmme Kultuurikeskuses tegevust 2005. aastal, mil toetajate abiga soetati esimesed käsikellad. Nimi “Campanelli” tähistab itaalia keeles kellukest. Ansambli dirigendiks on Inna Lai, kes osaleb ka soolokavadega Eesti Kontserdi koolikontsertidesarjas.

Kellade mäng on üks väga eriline musitseerimise viis. Kasutatakse kahte tüüpi kelli, pronkskelli ja pilli, mille ingliskeelne nimetus on chime – eesti keeles nimetatakse neid käsikelladeks. Mängijad panevad erinevas häälestuses kellad (kokku 147!) vaheldumisi helisema. Kuigi kellad on valmistatud metallist, on nad siiski väga õrnad. Seepärast on kellade all pehme matt ja käes kantakse kindaid.

Kontserte on Campanellil kogunenud juba peaaegu 200. Kaugemad reisid on neid viinud nii Venemaa suurlinnadesse kui ka Ameerikasse. Repertuaaris on rahulikku klassikalist muusikat aga ka kaasaegsete heliloojate teoseid, mis on kirjutatud just käsikelladele. Valminud on kaks CD-d.

31. juulil kell 15.00 paneb käsikellade ansambel Campanelli oma kellukesed imeliselt kõlama Linnamäel, uhiuues ja  kauaoodatud Oru Kultuurisaalis.

Seda võimalust peab kindlasti kasutama, et kõik oma silmaga üle vaadata!

***

Oru Kultuurisaali valmimine on kohalike jaoks peaaegu et sajandi sündmus.

74 aastat tagasi, 1. augustil 1937 kell 15.00 toimus eelmise kohaliku kultuuri hälli, Oru Rahvamaja avamispidu.

Nagu toona, ei ole ka täna kultuurisaalis kõik vajalik kaugeltki olemas. Ametlik avamistseremoonia jääb veel oma aega ootama.

Aga tore on teada, et õigepea annavad Orul taas etendusi Eesti nimekaimad kutselised teatrid, justnagu 30 aastat tagasi.

Lasteaialapsed saavad siinsamas oma esimese suure lava kogemuse

Ning Oru kooli lõpetajad tähistavad jälle oma elu esimese suurema etapi lõppu vääriliselt, tõeliselt avaras ja pidulikus ruumis nagu seda oli Oru rahvamaja rõduga saal.

Selle aasta, Oru kooli 20. lennu noortel läks see juba korda! 🙂

Kohtumiseni 31. juulil kell 15.00 Linnamäel, Oru Kultuurisaalis, kus kontserdi annab võrratu Campanelli!

Kontsertide päeva toetavad: Eesti Rahvakultuuri Keskus , Kohalikuomaalgatuse programm, Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp, Lääne-Nigula vald ja Linnamäe Arenguselts.