Infotahvlid Oru kandi külades

Linnamäe Arenguselts sai SA Läänemaa Kohaliku omaalgatuse programmist (KOP) 2160.- projektitoetust, et koostada ja paigaldada Vedra, Keedika ja Salajõe küladesse koduloolised infotahvlid.

Vedra küla infotahvel Vedra kalmistu poole viival nn. viieristil

Mõte on jätkata meie kandi koduloomaterjalide kättesaadavamaks tegemist lisaks Oru topoteeki laadimisele ka avalikku ruumi toomisega. Et ei juhtuks nii – mis silmist see meelest. Nii on näiteks Linnamäe pargis Oru kooli õpetaja ja kohaliku kultuuri eestvedaja Helga Mällo eluloost pajatav infotahvel, Linnamäe teeristi turuplatsi kõrval Linnamäe küla ajalugu kajastav teabestend.

KOP-toetuse saanud projektis osalevate külade esindajad selgitasid välja, milliseid objekte kohalikud elanikud infotahvlil kajastamiseks kõige olulisemaks peavad. Käiku läksid nii pärimuslood, tänapäevasemad legendid kui ka Oru topoteeki kogutud info. Eesmärk oli kasvõi põgusalt ära mainida võimalikult palju neis külades kunagi olnud objekte, et see teadmine inimeste mälust ei kaoks ja ka juhuslikult sinna kanti sattunu saaks küla ajaloost sügavama teadmise…

Keedika küla infotahvel külatee alguses vana koorejaama juures

Lisaks leiab stendilt viiteid, kust saada teavet ka Oru piirkonna tänase elu kohta – lingid (ka QR koodid) infotahvli saanud küla ning Linnamäe Arenguseltsi FB lehtedele ja LASi kodulehele las.ee .

Infotahvli sisu kokku panemiseks koostasid põhjalikud materjalid Astrid Rääli ja Mare Urbas. Lõpliku vormistuse tegi ning infotahvlid valmistas ja paigaldas Tiit Kaljuste (OÜ Folialis)

Mõtteid kevadhooajaks! Matka klassi või sõpruskonnaga Vedrasse, Keedikasse, Salajõele. Mõnus piknik ja hariv infostendi uurimine ning tagasiteel väike viktoriin. Nii need teadmised kodukoha ajaloost kinnistuvad! 🙂

Head uudistamist!

Salajõe küla infotahvel Jõe bussipeatuse lähedal