Maal elamise päev Oru kandis

24. septembril toimub juba neljandat korda üleriigiline Maal elamise külastuspäev, millest ka Oru piirkonna inimesed on osa võtnud. Eelmisel aastal näiteks sedamoodi, mõni aasta varem aga nii.

Viis aastat Linnamäe kontsertide päevi on meie peresid tublisti julgustanud oma koduväravaid avama. Ka Maal elamise päeval liiguvad ringi põhiliselt ümberkaudsete külade inimesed ja seega on see suurepärane võimalus lähemate naabritega tuttavaks saada.

Pea perega nõu, kas Sul oleks oma koduõuel teistele midagi näidata, õpetada, müüa, jagada – teed puu- või käsitööd, maalid või pead mesilasi, küpsetad hästi või on just sel aastal jagamiseks eriti rikkalik aiaviljasaak jne. Vabalt võib oma küla või mõne lähema naabriga väikese minilaada vms. kokku panna. Tore, kui mõni kohalik ettevõte oma tegevuse tutvustamiseks uksed avab jne. See kõik ongi ju MAA ja küla ELU.

Mis iganes idee pähe lööb, anna oma mõtetest julgesti teada Evele telefonil 5667 9002 või meilitsi eve@las.ee hiljemalt 4. septembriks ja arutame asjad üheskoos läbi!

Võin oma kogemusest öelda, et väga huvitavaid inimesi ja uusi tuttavaid võib sedamoodi koju kätte tulla. Pole üldse keeruline koduõuel omi asju ajades vahelduseks ka mõne külla tulnud huvilisega väike tiir teha. Need kohtumised on alati sujuvalt vastastikku rikastavateks kogemustevahetusteks muutunud!

Lisainfoks. Mõned päevad enne külastuspäeva on kombeks korraldada ka Maal elamise päeva üleriigiline avasündmus, mis varasematel aastatel on toimunud Lääne- Virumaal Sõmerus, Tartumaal Nõos ja Pärnumaal Vändras.

Sel aastal toimub üleriigiline avapäev 21. septembril Läänemaal, Linnamäel Oru kultuurisaalis. Külla tulevad tublid maaelu korraldajad ja eestvedajad üle Eesti ning ka mõned ministrid.

Saab külalisterohke nädal olema!