Maal elamise päev Linnamäel

Kirev ja mitmekülgne päev oli. Kes tahtis, leidis tegevust.

Hommikul kella kümne paiku oli külastajate vastuvõtmiseks valmis Pihlaka talu minilaada meeskond. Päeva jooksul käis aiasaadusi, kohalikku käsitööd ja muud põnevat uudistamas ligi sada inimest.

Foto: Jane Erik

Väikeses kodukohvikus pakutud toidud – koorene kalasupp ning soolased ja magusad koogid said päeva lõpuks kenasti otsa. Rahule jäid nii kauplejad kui laadalised.

Keskpäeval toimus sajandi suursündmus, avati Oru Kultuurisaal. Nii nagu eelmisel, ei läinud ka sel sajandil uue kultuurikantsi rajamine mitmesugustest asjaoludest tingituna just üleliia ladusalt. Seda enam oli põhjust rõõmustada visadusega seljatatud raskuste ning suurepärase lõpptulemuse üle. Vaata Oru kooli vilistlase Mari-Heleen Kurikka fotogaleriid toimunust ja ka muud infot Oru Kultuurisaalis toimuva kohta kultuurisaali FB-lehelt.

Peale avaaktust kõlas Eesti viimase aastakümne säravaima vokaalansambli Estonian Voices kontsert, kus publik sai nautida absoluutse tehnilise meisterlikkusega esitatud hurmavat musikaalset mängulisust.

Kella kaheks oli sombusest hommikust saanud päikeseline päev ja Lääne-Eesti Vabatahtliku Reservpäästerühma kahe- ja neljajalgsed liikmed alustasid oma tööalaste oskuste demonstratsiooni. Koerasõbrad kuulasid huviga Viire Hintsi põhjalikke selgitusi otsingukoera ja koerajuhi koostöö hingeelust ning olid vaimustunud selle töö esitlusest Linnamäe treeningväljakul.

Samal ajal anti terviseraja juures starte Oru Spordiklubi korraldatud võistkondlikule seiklusorienteerumisele. Nagu fotolt näha, olid seiklused kohati üsna ekstreemsed. Päris kõik võistlejad sellest kuiva nahaga välja ei tulnud 🙂 .

Oli ka tunduvalt maisemaid punkte. Näiteks Oru küla Rehe talu perenaine Lehti arvas, et mis te siin niisama mööda ilma ringi lippate, sügistööd tahavad tegemist ja nii kaevasid kontrollpunkti nr.51 läbinud võistkonnad üles jupikese aiamaad ja said tänutäheks maitsta Lehti küpsetatud imeliselt õhulist kodusaia. Ühtlasi sai sedasi tehtud ka selle päeva heategu.

Umbes 70 osalejaga orienteerumisvõistlus pakkus rõõmu, lusti ja parajalt füüsilist tegevust nii perekondlikele võistkondadele kui ka tõsisematele spordisõpradele.

Vaata kokkuvõtet Oru Spordiklubi Fb-lehelt

Mis kõige tähtsam – ühtmoodi naerul nägudega olid kõik osalejad 🙂

On vahva, et meil jätkub eestvedajaid, vähegi viitsijaid, kes võtavad ette, viivad läbi ja pakuvad sellega rõõmu meile kõigile.

Kohe kindlasti tunnevad needsamad eestvedajad rõõmu selle üle, kui järjest enam inimesi taoliste ürituste korraldamisel jõudumööda abiks on.

Näiteks Lehti oli kohe nõus 😉 .

Head maaelu jätku!