Jalukse külapäev 2022 läks igati korda!

Kellal puudus 30 minutit uuest päevast, kui bänd mängis oma viimaseid lugusid ja inimesed tantsisid hoogsalt kaasa. Mina seisin veidi eemal ja vaatasin heldinult seda vaatepilti, mõtlesin tagasi möödunud päevale ja hing rõõmustas nii väga – TEGIMEGI ÄRA! JALUKSE KÜLAPÄEV 2022 sai tehtud!

Nüüd on juba veidi rohkem kui nädala jagu tiksunud peale uusi tegemisi ja toimetusi, kuid möödunud külapäevast on siiani hinges veel maru soe tunne sees!

Kevadisel talgupäeval panime ühiselt talgulistega paika –  tulgu, mis tuleb, aga 13.augustil toimub Jalukses külapäev. Kaks talgupäeva olime juba ühiselt pidanud ja järjest rohkem oli tunne, et üks hea pidu kuluks kõigile ära. Mõeldud-tehtud!

Külapäev algas kell 15.00 ja kohe algusest peale oli rõõm näha, et inimesi tuli ja tuli järjest juurde.

Kaugelt ja lähedalt, noori ja vanu, üksi ja peredega – võrdselt oodatud olid kõik. Lastele pandi üles batuut, mis valmistas väga palju elevust. Sai nägusid maalida ja tegutses pisike mänguasjaturg.

Vanemad kogunesid vestlusringi ja ausalt öeldes kõlas ka sealt samasugust (võib-olla veidi tasakaalukamat) rõõmu taaskohtumistest.

Koos rääkisime Jalukse küla ja kooliga seotud lugusid. Mõnel on lugusid kümnete aastate jagu, mõnel palju vähem, kuid ma arvan, et meie lood – see on meie rikkus ja põimib meid inimestena kokku!

Kuid ega me siis ainult juttu ei ajanud! Meie peol sai suurepärast mägiveise liha burgerit ja terve õhtu oli avatud kohvik kõige hea ja paremaga. Peale selle tulid meile esinema rahvatantsuga ORU MARID – no küll olid säravad naised!

Loodetavasti tulevad nad meie pidudele veel ja veel. Läbi sai viidud ka mõned jõukatsumised, mis meeleolu järjest lõbusamaks tegid. 

Nagu igale külapeole kohane, oli ka meil tantsuks kutsutud mängima ansambel. Meie peole pidi mängima tulema bänd LAHUS, kuid nagu ikka elus, siis vahel juhtub asju. Paraku haigestus nende üks liige ja enne kui ma jõudsin muretsema hakata, oli leitud juba uus bänd, kes meile tantsuks mängima tuli. Kuni südaööni mängis meile muusikat ansambel ALFA C. Kogu südamest olen tänulik, et nad said lühikese ette teatamisega tulla mängima ja kui Lahus ei saanud tulla, siis ei jätnud nad meid hädas üksi. Lisaks on olemas nüüd meil juba järgmise aasta peole ka muusika! ☺ Aga ansambel ALFA C – meie ausõna, et tantsujala panevad käima nii noorel kui vanal ja sobivad ikka igale peole!

Kui kell sai 21, siis süütasid noored peremehed lõkke, mida olime kaks talgupäeva kogunud ja pidu kestis varajaste hommikutundideni.

Kokku käis Jalukse külapäeval 120 inimest – me muidugi lootsime, kuid ei osanud arvatagi, et nii hästi läheb!

Aga üksi poleks ma seda teinud.. sellest külapäevast sai asja, sest Jalukses on nii vinged inimesed! Kogu minu südame tänu on nende päralt – koos nendega saab teha veel mitu head pidu!

Jalukse külapäev 2022 – AITÄH kõigile, kes kaasa lõid ja tulid! Ning kes ei jõudnud, siis järgmisel korral kohtume!

Janne Rau Aavikult