Vanast koolimajast

Minult on nii mõnelgi korral küsitud, et mis sellest vanast koolimajast nüüd siis ikkagi saab? Need, kes on seal koolis käinud, unistavad, et saaks selle maja ometi korda teha, need keda see maja otseselt ei puuduta, mõtlevad, et läheks ta ometi põlema, saaks risust lahti.

Kuna mina ise kuulun esimesse gruppi, siis loodan esimest varianti 🙂 Tegelikult on aga nii, et sellest majast ei ole võimalik emotsioonideta kirjutada, vot niipalju hinge on seal.

Aga mis siis ikkagi sellest majast saab? Arhitekt Harry Lindemann on koostanud projekti, mis koondab majja mitmed ühiskondlikud teenused. Kannab projekt nimetustki Linnamäe tegevus- ja teenuskeskus. Sobiks ta ju hästi selliseks hooneks, kuhu saavad inimesed kokku tulla ja erinevaid teenuseid tarbida – nt juuksur, kosmeetik, massöör, samuti täiskasvanute huvitegevus, seeniorite klubilõunad, laste mängutuba kõige väiksematele, miks mitte ka noortekeskus, lisaks võimalus erivate sündmuste korraldamiseks – sünnipäevad, teemaõhtud või milleks iganes fantaasiat jagub.

Kas seda lugedes tuleb mõte, et tore küll, aga vaata milline see maja on? Jah, väljast on ta kole ja kole on veel päris ilusti öeldud. Aga seest ta nii hull ei olegi. Ekspertiis ütleb, et konstruktsioonid on korras ning maja kannatab renoveerida küll. Mis oleks parem kink EV100 tähistamiseks, kui maja 115 aastapäeval see taasavada?!?

Kui Sinul on mõte, mis sobiks sinna majja, anna sellest julgesti märku, sest iga idee on tõepoolest teretulnud. Seda saad teha kahel viisil, kas kirjutad mulle aadressil kadipaaliste@gmail.com või logid ennast (esmalt on vaja regitreerida) siia keskkonda sisse ja saad jätta oma arvamuse kommentaarina selle jutu alla.