Külade ümarlauast

Hooaja viimase külade ümarlaua registreerimislehele sai kokku 30 nime, sh kaks koolipoissi Linnamäe Noortekeskusest! Nad küll kauemaks ei jäänud, aga kindlasti sai noorem põlvkond ettekujutuse ja teadmise, et sellised asjad Oru kandis toimuvad. Alustuseks hea seegi. Kahe külaelanikuga, kes kohale tulla ei saanud, saime ühendust veebi kaudu. Mitmekesi tuldi seekord Linnamäe, Soolu, Jalukse, Mõisaküla, Keedika, Vedra, Oru ja Ingkülast. Esindatud oli ka Saunja, Seljaküla ja Kärbla. Kõrvale jäid seekord Niibi, Auaste, Salajõe, Uugla. Ehk näeme järgmisel korral!

✅Osavallavanem Janek Loorens andis ülevaate Oru kooli ruumikitsikuse lahendamise ning Linnamäe lasteaia liikumisruumi ja remondivajadusega seotud tegevustest. Tutvustas liiklustalgute tulemusi ning LASi maja juures asuva kiirustabloo ehmatavat ning mõtlemapanevat statistikat. Juttu oli Oru osavalda plaanitavast Aulepa-Risti elekriliini rajamisest ning HAUDI kalmistuteregistrist.

Maarja Läänesaar (SA Läänemaa) andis põgusa ülevaate pakutavatest toetustest, julgustas MTÜde esindajaid vajadusel nõu küsima ja Aasta Ema hääletusel osalema.

✅Seejärel said sõna kohaletulnud. Urvi Lattikas tutvustas Soolu Lõõtsal esinejaid ning Urmas Varm andis video vahendusel teada Tursa metsalava sellesuvise viimase kontserdi esineja. Viivika Orula jutustas Soolu küla talguplaanidest. Varje Paaliste rääkis, kui kaugel ollakse Linnamäe kontsertide päeva korraldusega. Helina Laht viis kurssi Saunja küla murede ja rõõmudega. Peeter Kuusksalu pajatas Vedra jaanikust ning Anu Otisalu Oru OTTi selle aasta laatadest. Victoria Konstaabel tutvustas videosilla vahendusel Männiku talu tegemisi ja kutsus kõiki osalema 20.-21. juulil toimuval Avatud talude päeval. Kaja Loorens tutvustas Muraka majutuskohta Linnamäel ning rääkis Oru Spordiklubi tegevustest ja plaanidest. Anna-Liisa Treimann jagas infot 10. augustil toimuva Jalukse küla simmani ning ülisuure roosiõie valmistamise töötoa kohta (sel reedel). Kerlin Ledis tutvustas Wana kooli kohviku pakutavaid teenuseid. Aile Nõupuu jagas teavet oma mitmekülgsest koolitustegevusest ja permapeenra õpitoast. See polnud muidugi veel kõik 🙂

✅Vaatamata sellele, et hetkel sajab õues lund, registreerivad külad tasapisi Teeme ära talguveebis oma talgutegevusi. Õigesti teevad, sest nagu ümarlaual teada saime, toetab Lääne-Nigula vald vaid TALGUVEEBIS regitstreeritud talguid.

✅Ümarlaualised täitsid ka SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali poolt väljaantava kogukonna eestvedaja stipendiumi taotluseks vajaliku küsimustiku. Sama küsitlus laekus nädalavahetusel ka Oru kandi külade meililistidesse. Suur tänu, kes on juba vastanud ja kes veel mitte – ootan tagasisidet veel täna, 22. aprilli hilisõhtuni.

Oli väga huvitav ja silmaringi avardav õhtu, kuulates kohalike inimeste põnevatest tegemistest ning kohapeal valminud küsitlusest selgusid nii mõnedki arengu ja koostöökohad.

☕Aitäh Kerlin Ledis ja Wana kooli kohvik isuäratava suupistelaua katmise eest!

👉Järgmine Oru kandi külade ümarlaud toimub oktoobrikuus.
Hea kohalik (väike)ettevõtja, põneva hobiga tegeleja, lihtsalt kohaliku elu huviline – pea juba plaani, tule aga julgesti kohale oma tegemistest jutustama ja teiste toimetustega end kurssi viima – KÕIK ON OODATUD!
Suhtlemine ja hea infovahetus on ühtse kogukonna alus!

Kohtumiseni suveüritustel!