Uus näitus LASi maja II korruse fuajees ja peeglisaalis

Taaskord on LASi maja II korruse näitusepindadele oma vahvad tööd üles seadnud Oru kooli õpilased.
Sel korral koosneb näitus koguni neljast osast:

MAALIME NAGU…KONRAD MÄGI – Konrad Mägi oli üks kuulsaim eelmise sajandi modernistlik Eesti kunstnik. Üks Pallase kunstikooli asutajatest ja viimasel ajal palju meie igapäeva meedias pildil. 4. klass proovis maalida nii nagu kuulus kunstnik. Enne uurisime tema maale: milliseid värve ta on kasutanud, kuidas pintsliga töötanud. Siis vaatasime läbi ka mõned telesaated, kus kunstniku elu ja loomingut tutvustati ja nii said valmis sellised toredad kunstitööd. Kõrval on väike pilt ka Konrad Mägi teosest. Autoriteks Fredi Jõemaa, Kaarel Kliss, Kristella Kotkas, Jakob Lauri, Libell ja Mirell Leier, Iti-Cristella Metusalet, Päike Lee Nellis, Keiti Notton, Rico Ollema, Maariel Pahk, Kerti Peterson, Rahel Pillai, Tambet Rehkalt, Romet Siht, Kristofer Sool, Mirjam Viik.

KAVALAD NAGU… REBASED – Rebane on ilus ja väga kunstiline loom. Lisaks sellele arvatakse, et ta on ka kaval. Mine tea, ehk ongi. 3. klass proovis pisut pisut nende rebastega veiderdada. Ideed ja eeskujud tulid küll internetist, kuid iga noor kunstnik tegi sellele kaunile loomale siiski oma nägemuse. Autoriteks Lily Aasna, Ragi Allmere, Tanel Anderson, Victoria Anderson, Iryna Bilinska, Remi Heilu, Lisandra Kotkas, Roosi Kuusksalu, Madis Kõrvemaa, Emily Loorens, Oskar Mullo, Robin Notton, Mirtel Otsa, Martin Matthias Põldes, Jakob Rau, Loore Lee Tamm, Emma Tuul, Tuule Mari Täpsi.

MÕISAPREILID JA  KUMMITUSLOODNeed lood ja kunstitööd on inspireeritud nelja erineva mõisa lugudest, kus tegutsevad kummitused: Suuremõisa loss Hiiumaal, Palivere mõis, Kunda mõis, mis on praeguseks üsna lagunenud ja Taebla mõis, mida praeguseks hetkeks enam polegi. Kuid nendes mõisates või paikades elavad edasi imelikud juhtumused. Osad neist lugudest on ise välja mõeldud, osad on kirjutatud legendidest lähtuvalt, osades mõisates on inimeste juttude põhjal juhtunud kõhedad lood. Autoriteks Hele-Mai Viitmaa, Sandra Rakaselg, Lisete Särel, Marja Helena Karm.

PILDI PEALT VÄLJA  VOOLAMINE – Need romantilised pildid ei tahtnud kuidagi raamides püsida ja midagi tahtis pildi pealt ära minna, välja voolata. Mis teha, las siis voolab! Kuidas see kõik välja näeb? Tule vaata järele! Autoriteks Sandra Rakaselg, Lisete Särel, Marja Helena Karm.

Juhendajaks Oru kooli kunstiõpetaja Aive Nõupuu

Näitus on avatud maikuu lõpuni.