Aasta külaliigutaja nominendiks esitati Jalukse küla Aaviku talu perenaine Janne Rau

Kodukant Läänemaa kuulutas eile õhtul Oru kultuurisaalis välja aasta küla ja aasta külaliigutaja tiitli saajad. Aasta küla tiitli pälvis Puise küla ja aasta külaliigutaja tiitli Liina Meta Kuuskman Liivi külast.

Kui aasta küla on valitud juba kümme korda, siis aasta külaliigutaja tiitlit anti välja esimest korda. See on mõeldud inimesele, kes suudab oma kogukonda kaasata, inimesi inspireerida ja üheskoos tegutsema panna. Kõike seda võib öelda ka aasta külaliigutaja nominendiks esitatud Jalukse küla Aaviku talu perenaise Janne Rau kohta.

Aasta külaliigutaja nominent Janne Rau Jaluksest Aavikult. Foto: Kaire Reiljan

Perega kolm aastat tagasi Tallinna üürikorterist Jaluksesse kolinud Janne on väga ilusasti öelnud:

“Jalukse küla ja Aaviku talu on minu ja mu pere kodu. Me ei tulnud siia korraks, vaid selleks, et rajada siia oma elu. Arvan, et kui ma soovin hästi elada oma aia sees, on oluline ka see, et aia taga naabritel ja külas üldiselt oleks hea olla. Eks ikka on elus tõusud ja mõõnad, aga elades siin kogukonnas olen ma saanud aru, et kui üksi saab võib-olla kiiremini, siis koos jõuab kindlasti kaugemale ja maale elama asumine oli üks parimaid otsuseid mu elus!”

Oma tegudega on Janne seda mõtet väga hästi edasi andnud – konkursile esitamise ettepanek tuli Jalukse külarahva seast.