Tule 10. detsembril Linnamäele, Piilama jõululaadale!


Soojad mälestused sügisesest Maal elamise päeva laadast Linnamäe teeristis pole veel kustunud, kui Oru kultuurisaalLinnamäe Arenguselts (LAS)Linnamäe Pihlaka talu ja Halukalur kutsuvad taas:

Miks Piilama? Tänane Linnamäe koosneb mitmest endisaegsest külast: Piilama, Melgo, Kapri ja mõisasüdamest Räägul. Linnamäe eelkäijate esmamainimistest osutus kõige varasemaks 1518. aastal üles tähendatud Piilama küla.
Nii otsustasid laadakorraldajad nimetada Linnamäel toimuva jõululaada PIILAMA laadaks, et see üle 500-aastane Oru kandi pärimuses oluline kohanimi ajalootolmust puhtaks kloppida.
Piilama jõululaadal 10. detsembril Oru Kultuurisaalis pakuvad kõikvõimalikku kodumaist toidukraami ning kingikotti sobivat ligi 40 kauplejat! Kõhutäiteks saab osta traditsioonilist laadasuppi ning kohalike perenaiste soolaseid ja magusaid hõrgutisi.
Korraldajad on kokku panemas kultuuriprogrammi jõuluetendusest näituste ja töötubadeni. Üles astuvad kohalikud isetegijad, lapsi kutsuvad mängima Lotte ja Adalbert. Laadalt lubas läbi astuda ka Jõuluvana!
Mobiilne massöör teeb soovijatele erinevat tüüpi lühimassaazi a 20 min, hinnaga 20.- (kaela-õlavööde, näo- ja jalamassaaz). Vajalik aegade broneerimine kuni 7. detsember meilil orusaal@laanenigula.ee
Kindel on, et see pole veel kõik, sest kava täieneb iga päevaga. Jälgi reklaami Piilama laada FB-lehel, Linnamäe Arenguseltsi kodulehel las.ee.
PS. Stiilseima kauplemislaua kujundusega kaupleja ja päkapikumütsi-kostüümiga laadale tulija saab märgatud millegi suupärasega.
Laadaga seonduv lisainfo: orusaal@laanenigula.ee või anuotisalu@gmail.com.

Ole hea, jaga laadainfot ka sõprade ja tuttavatega ning tõmba kalendrisse ring ümber 10. detsembri! Tere tulemast Linnamäele, Piilama jõululaadale!

Neiud Linnamäe laadal (1930-d). Laadaplats asus siis tänaseni Keila -Haapsalu maantee ääres seisva Linnamäe alajaama taga.
Allikas: https://oru.topoteek.net/
Ka 1930te Linnamäe laadal oli päevapiltnikul oluline roll, et jäädvustada sellest kohaliku elu suursündmusest osa saanud inimesi. Pildil olev väike poiss Voldemar Öövel on foto omaniku sõnutsi Andrus Ööveli (Eesti sporditegelane, piirivalveohvitser ja poliitik, Eesti kaitseminister aastatel 1995–1999) isa.
Allikas: https://oru.topoteek.net/