Soolu tee saab mustkatte

Lääne Elu annab teada:

Esmaspäeval algas kauaoodatud Oru-Soolu-Jalukse teeremont tee 2,6-6,6 kilomeetril.

Tee oli asfalteeritud mõlemast otsast paari kilomeetri ulatuses, kuid vahepealne kruusatee olukord ei kannatanud elanike sõnul enam kriitikat.

Soolu külavanem Janek Samarajev ütles, et kevadeti jää sulamise ajal ei valgunud vesi teelt ära ja teepind muutus justkui kleepuvaks saviks, mis jäi autodele külge. Samarajev lisas, et tee olukord sõltus aastaajast.

Soolu elanikud on teeremondi eest võidelnud juba aastaid. Samarajev ütles, et tema on mustkattest unistanud seitse aastat, mil on Soolus elanud, kuid lisas, et mustkatet on veel kauemgi oodatud. „Meie jaoks on see sajandi sündmus,” ütles Samarajev.

Külavanema sõnul väärib tee mustkatte alla saamine suurt pidu, kuid mida täpsemalt külal plaanis teha on, ei ole veel otsustatud.

Ametlikult kestavad teetööd septembrini, kuid Samarajev ütles, et töömeestel on asfaldimasin tellitud augusti teiseks nädalaks. „Mustkatte saame juba varem, siis jäävad veel järeltööd,” ütles Samarajev.

2018. aasta märtsis saatsid 53 Soolu elanikku, ettevõtjat ja kogukonna eestvedajat toonasele majandus- ja taristuministrile Kadri Simsonile pöördumise, mis juhtis tähelepanu tee halvale olukorrale.

Sama aasta detsembris avasid külaelanikud põllugalerii, et juhtida tähelepanu tee halvale seisukorrale. Esimesena oli välja Vendo Jugapuu fotonäitus „Musta mulla luule”.

2019. aasta aprillis avati põllugaleriis näitus küla eakatest, mille avamisel laotasid külaelanikud maha kile, et auto saaks sõita mustkattega teel.

Sama aasta detsembris lubas maanteeamet, et Oru-Soolu-Jalukse tee saab mustkatte 2021. aastal.

Teetööd kestavad septembri keskpaigani.

Soolu teed ehitab Lääne Teed.