Linnamäe kontsertide päeval Vedras – Lindpriid

Linnamäe kontsertide päeva selleaastast peakangelast,  500-aastast Vedra küla tuleb 31. juulil kell 20.00 Eringe talu veski juurde õnnitlema hästituntud muusikaline kollektiiv „Lindpriid”.

Õhtu jätkub kell 22.00 suure simmaniga!

Kohapeal toitlustus, jook, külameened ja hea seltskond.

Kaardimakse võimalus.

Kõigi piletiostjate vahel loositakse südaöösel välja auhinnad!

Meie esivanemate ilusaimad aastad jäävad aega, mil piirid lahutasid perekondi ja sõpradest võisid saada vaenlased. Kolm muusikut – Indrek Kalda, Toomas Lunge ja Jaan Sööt – on kuulutanud end Lindpriideks ning laulavad sõdurilaule mõlemalt poolt rindejoont.

Lili Marleen(1998)

Ansambel alustas ühekordsest projektist, et esitada lugusid, mida ja millest Eesti mehed laulsid II Ilmasõja rinnetel. Lugude valik aina kasvas ja tänaseks on kollektiiv salvestanud ligi 150 pala, mis hõlmavad kümnendeid alates 30ndatest 70ndateni.

Indrek Kalda sõnutsi on Lindpriid «teatraalne projekt”, et tekitada seisund, mis aitaks mõista läinud aegu, mil ühe pere pojad sattusid sõdima rindejoone eri pooltele…

Punased nelgid (1997)

***

Läinud aegadest tänapäeva. Kus veel Vedra küla väärikat juubelit pidada, kui mitte piirkonna ainukesena säilinud pukktuuliku juures. Siin on  ajaloohõngu ja kadakaväge eriti hästi tunda.

Tuulik (arvatav ehitusaeg 1865) töötas viimati 1942. aastal, jahvatades nii looma- kui ka leivajahu. Tuuliku originaalsisseseade on 100% säilinud, üldine tehniline seisukord hea.

Selle vahva ajahambale vastu pidanud asjaliku abilise ja ilusa maamärgi juurde kogunevad 31. juuli õhtul Vedra küla rahvas, sõbrad ja Lindpriide muusika austajad, et tähistada Vedra küla esmamainimise 500ndat aastapäeva.

Linnamäe kontsertide päeva toetavad: Eesti Rahvakultuuri Keskus , Kohaliku
omaalgatuse programm, Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp,
Lääne-Nigula vald ja Linnamäe Arenguselts.