Täna süttivad üle Eesti Jüriöö märgutuled

Täna õhtul kell 21.00 süüdatakse üle Eesti Jüriöö märgutuled.

Kui algselt tehti jürituld kurja peletamiseks äsja väljalastud karja juurest, siis 1343. aasta Jüriööl sai sellest märgutuli suure ülestõusu alguseks. Pöördume tagasi oma juurte juurde ja väärtustame maarahva traditsioone, mis on aidanud Eesti rahval rasked ajad üle elada.

Jüriöö pargist tuuakse 23. aprillil päikesetõusuga süüdatud vabaduse tuli Paide vallimäele, kus sellest saab Jüriöö Märgutuli. Märgutuld viivad kuues suunas üle Eesti laiali motoklubid eesotsas MC Alempois-ga.

HAAPSALU suunal on sihtpunktiks Haapsalu Vabadussõja Mälestussammas ning tule võtab vastu SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn 

Tuledest täpilise Eesti kaardi pealt leiab ka Oru kandi talude lõkkeid. Hetkeseisuga on tulekaardile märgitud Möldre ja Aaviku talu Jaluksest, Otsa Keedikast, Urge Mõisakülast, Hansuküla 5a Linnamäelt ja Tormi talu Saunjast.

Selles vahvas üle-eestilises ettevõtmises saab osaleda nii:

1) Märgi oma talu tulekoht kaardile SIIN

2) Süüta 23. aprilli õhtul kell 21.00 oma koduhoovis lõke, tõrvik, küünal või muu märgutuli. Seejuures järgi tuleohutuse ja Terviseameti nõudeid.

3) Postita foto või video märgutulest Facebooki lehele Jüriöö Märgutuled 2021 või saada meiliaadressile jyrioo@wittenstein.ee.

4) Jälgi Jüriöö Märgutulede ülekannet Delfis või LINGIL. 

Jüripäeva pidamisega näitame, et Eestimaa küla elab!