JÄÄB ÄRA – Õpituba akvarellvärvidega LASi majas 11. novembril kell 18.00

Minu nimi on Kristiina Gjardman, olen kahe lapse ema ja suuresti tänu laste saamisele, mis tekitas uue aja ja ruumi minu ellu, lõi tugevalt välja ka minu loominguline pool.
Ma ei ole kunagi kunstikoolis käinud. Kõik, mida oskan on tänu enda sügavale soovile õppida ja luua. Kui inimene oma südames midagi tahab, siis on see seal põhjusega ning ta on võimeline seda ka päriselt looma.

Avastasin harilikuga portreede joonistamise teismelise-eas, aga siis tulid teised huvid ja kohustused ning 12-13 aastat hiljem tulin selle juurde tagasi teadlikuma, targema ja püsivamana.

Must-valge võib esile tuua nii palju emotsioone ja ilu, mida muidu ei märkagi. Ma armastan inimese nägu, eriti sel leiduvaid ebatäiusi. Minu meelest on seal lõputut avastamist ja ma naudin kontakti, mis mul modelliga pildil tekib. Olen täiesti kindel, et kõik, keda joonistan, jõuavad minuni põhjusega ning  alati õpin väga palju ka enda kohta.

Ühel hetkel hakkasin kuduma seinavaipu – ka see on väga loov ja imeline võimalus end avastada, läbi lõnga värvi ja tekstuuride.
Siis jõudsin akvarellini või tema minuni. Mulle meeldib akvarell, sest see on ettearvamatu. Ma reaalselt ei tea, mis lõpuks täpselt välja tuleb ja see aitab lahti lasta vajadusest kõike kontrollida. Nagu elu – ettearvamatu, olenemata sellest, kui palju me proovime kõike suunata, muuta ja sättida.

Akvarell toob välja romantilise ja tundelise poole meis endis, sest see on õrn ja voolab kohtadesse, kuhu miski muu ligi ei saa. Laste jaoks on akvarell eriline lemmik – nad saavad vabalt mängida ja avastada ning sellepärast on see ka täiskasvanutele ideaalne, et ennast tavarütmist välja lülitada ja oma rõõm taasleida.

Kunst on minu suurim rõõm. Teistele oma annete ja kogemuste jagamine on minu jaoks midagi väga uut, aga siiani on kõik olnud vaid imeline…

Mulle pakub suurt naudingut, kui inimesed enda kohta midagi avastavad ja lõõgastuvad. Õnnelik inimene tunneb ennast ja ma arvan, et minu missioon on läbi kunsti pakkuda teistelegi võimalust end tundma õppida…

Minu loomingust aitab aimu saada FB lehekülg

Kristiina Gjardman Art