Linnamäe kontsertide päev. Rainer Vilu ja Maria Bachmann LASi majas

Päeva kava leiad SIIT

Link kontserdipaikadele:
https://kaart.delfi.ee/?bookmark=d5da29a76cde68b03725bf6b2a500595

NB! LASi maja kohvik Linnamäel on avatud kogu päeva, kella 11-st 19-ni. Pakutakse sooja sööki, salateid ja kohvi-kooki.

Rainer Vilu (bass) on õppinud Georg Otsa nim Muusikakoolis Henn Eriku lauluklassis, lõpetanud 2002. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia laulu erialal prof Mati Palmi juures ja täiendanud end samas koolis magistriõpingutel.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori tuli Rainer 1999. aastal. Pärast edukat ettelaulmist pakkus Tõnu Kaljuste võimalust laulda duetti koos Uku Jolleriga Händeli oratooriumis „Iisrael Egiptusest“ ning seejärel kutsuti ta põhikohaga EFK koosseisu.

Rainer esineb sageli ka solistina. Ta on tänulik, et on saanud kaasa teha Tõnu Kaljuste asutatud Nargen Opera kammerooperites, lauldes Idreno rolli Haydni „Armidas“, Ernestot Haydni koomilises ooperis „Elu kuu peal“ jt. Paul Hillieri käe all on ta esinenud solistina Britteni ooperis „Curley River“, Bachi Matteuse passioonis, Johannese passioonis ja Magnificatis. Hiljem on lisandunud mitmed soolod suurvormides, sh Vivaldi teoses „Beatus Vir“, Surma roll Rose’i teoses „Danse Macabre“ jm.
Alates 2009. aastast tegutseb Rainer koos EFK lauljate Raul Miksoni, Kaido Janke ning Henry Tiismaga EFK meeskvartetis ning aeg-ajalt esineb ka soolokavaga, mis põhineb Georg Otsa repertuaaril.

Rainer peab kammerkooris laulmist üheks erilisemaks ja vaheldusrikkamaks ametiks üldse, sest ta naudib jätkuvaid suurepäraseid kontserdipaiku, vaimustavaid dirigente ja erakordseid teoseid.