Linnamäe eilse õhtu tähed Rageri, Karl-Mark ja Karel Markus, Iff ikka ka :).

Oru koolis toimus taas midagi toredat ja omanäolist – “Reis ümber Linnamäe” esilinastus koos kuulsa külalise Ivo Linnaga. Sõnamäng missugune!

Kolme asjaliku noormehe koostöös sündinud lühifilm Linnamäest siin ja praegu on pühendatud Linnamäe kultuurisaalile, mille vajadust just Oru koolipere oma üritusi korraldades, lapsevanemaid ja külarahvast külla kutsudes eriti teravalt tunneb.

Näha sai kaadreid kiiresti kasvavast ja tublilt tegutsevast Linnamäe lasteaiast, uue kuue saanud Oru vanast koolimajast ehk LASi Majast, pikaajaliste traditsioonidega Oru hooldekodust, ka sel aastal talguliste töökaid käsi ootavast Linnamäe pargist, raamatukogust, kohalike ettevõtete lipulaevast Linnamäe Lihatööstusest jpm.

Filmi lõpuni vaadatud, ootas rohkearvulist publikut ees nähtu põhjal koostatud viktoriin, mida viis läbi armastatud laulja Ivo Linna. Kavalalt koostatud küsimused panid proovile vaatajate tähelepanelikkuse ja detailide märkamise oskuse. Nii mõnigi küsimus pani ahhetama – no kuidas ma SEDA küll ei märganud!

Lõpp hea, kõik hea – teravama silmaga taibud said loosi tahtel auhinnaks Linnamäe Lihatööstuse ja Halukaluri poolt välja pandud hõrgutisi.

Siis saabus hetk, kui Ivo Linna lubas kõik ausalt üles tunnistada, hingelt ära rääkida ja seda võimalust ei tohtinud ju ometi käest lasta! Esitati küsimusi nii Linna lapsepõlve, kooliaastate, aga loomulikult ka muusikutee ning kõige sellega kaasneva kohta.

Ja kuis siis muidu, vahepeal läks ikka lauluks ka – “Eestlane olen ja eestlaseks jään” on rahvusliku liikumise kõrgaja üks populaarsemaid lugusid, mida pea kõik oskavad kaasa laulda…

Lahkudes kinnitas Ivo Linna, et on alati valmis taas Oru kooli ja Linnamäed külastama ning kohalolnud võisid veenduda, et lihtsuses peitub võlu – tõeliselt suureks teeb inimese siiras, südamlik ja vahetu suhtlemine oma publikuga.

Edu edaspidiseks ka meie kohalikele tähtedele Ragerile, Karl-Markile ja Karel Markusele – see ettevõtmine andis kolmele noorele mehele palju uusi teadmisi ja suurepärase kogemuse kuidas teha filmi, valmistada ette ning viia läbi kogu kooli ja kogukonda kaasavat üritust. Tubli töö!

Tunnustus ka juhendaja Aive Nõupuule ja kõigile abistajatele!

Fotogalerii Urmas Laurilt