Ei emakeeleta ela…

Väike vahepala Oru kandi lauluhuvilistest koosneva segakoori tegemistest – sai ju jaanuaris esimene aasta täis – selline paras rüblik juba. Enamasti kõnnib päris kenasti omil jalul, tõsi-teinekord küll natuke ebakindlalt ning aeg-ajalt tuleb ette, et suurest rõõmust joostes ninuli ka käib ehk veidi “puusse” paneb 🙂 .

Aga lootust ja optimismi ei ole me kaotanud. See oleks tegelikult üsna raske, kui koori ees seisab selline särasilm nagu Eleri, kes kätega energiliselt ja hoogsalt vehkides ning piano pianissimo ja forte fortissimo vahel laveerides meid kaunikõlaliste harmooniate poole juhib. Neid ilusaid hetki on ikka ette tulnud, mil meie noore ja nõudliku dirigendi hääles rahulolu kõrvupaitavad noodid kõlavad…

Just tänasel emakeelepäeval on rõõm jagada meie pisikese seltskonna üht esimestest esinemistest koos juba staažikate tegijate – Haapsalu Kammerkoori ja Piirsalu segakooriga “Piiritu”. Tegemist on sellesuvise juubelilaulupeo repertuaari kuuluva palaga “Emakeelelaul”, mille täiuslikkuse suunas lihvimine on praegu iga suurele laulupeole pürgiva lauluseltskonna südameasi. Selle detsembrikuise lindistuse tegemise ajal olid koorid võib-öelda, et üsna teekonna alguses – palju
harjutamist, lihvimist ja täpsustamist veel ees ootamas…

Loosi tahtel kandsime ka meie möödunud laupäeval Haapsalus toimunud esimesel piirkondlikul ettelaulmisel just selle loo auväärsele žüriile
(dirigendid Valter Soosalu ja Heli Jürgenson) ette.

Siinkohal soojad tervitused Piirsalu segakoorile “Piiritu” (dirigent Viivika Riiel), kellega koos liigume edasi teise ettelaulmise poole – proovid nii Linnamäel, kui Piirsalu hubases külamajas jätkuvad.

Kui kuulsid just nüüd esimest korda, et siinkandis ka koorilauluga tegeletakse ning sooviksid kaasa lüüa, võta mõtte küpsedes ühendust Eleri-Kristel Kuimetiga (elerikristel@gmail.com, telefon 5905 8999)

Head emakeelepäeva!

Siin ta on – “Emakeelelaul”, 14. detsembril Haapsalu Toomkirikus