Külade ümarlauast…

Neljapäeva, 24. jaanuari õhtupoolikul kogunesid LASi Maja II korruse peeglisaali huvilised Oru kandi kaheteistkümnest külast, et arutleda külaliikumisega seotud teemadel ning saada ülevaade Linnamäe Arenguseltsi tegemistest.

Kohale oli tulnud nii külavanemaid, külaseltside esindajaid, kui ka lihtsalt kodukandis toimuvate arengute vastu huvi tundvaid inimesi.

Võrreldes esimese ümarlauaga, mis toimus kolm kuud tagasi, oli lisandunud päris palju uusi külasid – esindatud olid Niibi, Soolu, Saunja, Mõisaküla, Kärbla, Seljaküla, Keedika, Salajõe, Auaste, Vedra, Oru ja Linnamäe.

Linnamäe Arenguseltsi juht Elle Ljubomirov tutvustas mitmeid piirkonnale olulisi projekte – uue kooliaula-kultuurisaali rajamine (et meie kooli aktused ja ägedad üritused lõpuks ometi koridori pealt ära, väärilises saalis toimuda saaks), hooldekodu renoveerimine ja laiendamine, kergliiklustee hetkeseis jpm. Lisaks oli juttu külade organiseerumise ning koostöö vajadustest ja võimalustest, info liikumisest.

Kolm tundi möödus märkamatult, kuna teemad olid meid kõiki vägagi puudutavad ning kaasahaaravad.

Nagu sel õhtul võis kogeda – just niimoodi, mõnusas ja sõbralikus õhkkonnas tekib konstruktiivne arutelu ning küll need rõõmustavad ning positiivsed muutusedki piirkonnas teoks saavad…

Lepiti kokku, et järgmine ümarlaud toimub juba märtsi lõpus – niikui lumi läinud ja esimesed kevademärgid õhus, ei saa maainimene ju enam õuest tuppa! 😉

Kohtumiseni!