Arvamuslugu lähenevatest valimistest

Kevadel korraldas Linnamäe Arenguselts (LAS) mitu koosolekut, kus tutvustasime teemasid, millega tegelenud oleme ning rääkisime võimalikust kogukonnakogu moodustamisest valdade ühinemise kontekstis. Nendel koosolekutel öeldi paar korda, et raudselt on teie ettevõtmine seotud valimistega ning oli märgata umbusklikku suhtumist, kui kinnitasime et see nii tõesti ei ole. Sügisel olid koos korteriühistud ning ka sealsel koosolekul sai kuulda valjuhäälset arvamust, et meie tegevus on seotud raudselt valimistega ning tahame saada volikogusse. Inimesed nagu arvaksid, et volikogu töös osalemine on omakasupüüdlik, eneseupitamine ja veel midagi sarnast, mis on inimese enda isikuga seotud. See on müüt. Endise volikogu liikmena võin öelda, et volikogu liikme töö ei ole omakasupüüdlik, peab nägema suurt pilti (uues vallas piltlikult öeldes Kasari sillast Nõvani), mõtlema laiemalt kui oma küla, kuid ei tohi ka ära unustada, millist piirkonda Sa esindad. Te arvate, et volikogu liige saab head palka? Ei saa, see summa on väga sümboolne ja katab ehk sõidukulud. Tegelikult on volikogu töös osalemine inimese jaoks kohustus ja kohusetunne, suuresti missioonitunne.

Linnamäel on hea elada. See on nagu iseenesestmõistetav. Nii nagu päike tõuseb igal hommikul ja loojub igal õhtul. Võin öelda, et selleks on meie piirkonna volinikud oma tugeva panuse andnud, see on töö, mida inimene tänavalt ei märka ja ei teagi märgata, kuna see on nn nähtamatu. Võin julgelt väita, et vähemalt paar inimest teeb igapäevaselt tööd selle nimel, et Linnamäel oleks ka edaspidi hea elada.

Tulles tagasi valimiste juurde, siis tahaksin tugevalt koputada Sinu südametunnistusele, et sa valima läheksid. Miks? Sellepärast, et kui meie piirkonnast mitte kedagi suures volikogus ei ole, siis ei ole hea elu siin kandis enam iseenesestmõistetav, siis ei ole enam kedagi, kelle missioonitunne ütleb, et tuleb seista hea oma kodukandi heaolu eest. Need inimesed, kes täna on andnud oma nõusoleku kandideerida valimistel on sisuliselt nõus järgmised neli aastat panustama meie kõigi heaolusse. Võin öelda, et neid inimesi ei olnud kerge leida. Suhtume neisse hästi, nad ei kandideeri mitte enda pärast, vaid meie kandi pärast.

LAS korraldab kolmapäeval, 4. oktoobril algusega kell 18 Linnamäel vallamajas valimistega seotud debati/vestlusringi, kuhu oleme kutsunud osalema kõikide kandideerivate nimekirjade esindajad ning ka meie kandi inimesed, kes kandideerivad uude suurde volikogusse. Tule kuula, küsi ja mõtle kaasa!

Kadi Paaliste
Linnamäe Arenguseltsi juhataja
Ei kandideeri valimistel