Oru kandi külaelanike ümarlauast

Oktoobrikuise ümarlaua märksõnadeks oli kokkusaamisrõõm ja elav keskustelu.
Koguneti Saunjast, Vedrast, Jaluksest, Kärblast, Seljakülast, Keedikast, Orult, Auastest, Linnamäelt ja Mõisakülast.


Mentor ja kogemusnõustaja KAIRIT LINDMÄE Saaremaalt viis läbi arutelu teemal “Minu koht Oru kogukonnas“. Mis on minu tugevused? Kuidas saaksin mina kogukonda panustada? Millest on Oru kandis puudu, mis võiks teisiti olla?

Mõned näited. Puudust tuntakse, vaja oleks: vaba aja tegevusi lastele, laulukoori, matkarada, uusi ja värskeid inimesi ja mõtteid, raha, aega, tihedamat koostööd ja infovahetust erinevate kohalike gruppide vahel, inimesed võiks rohkem oma tegemistest teavet jagada, ollakse liiga kinnised.
Küsimusele, et miks üldse koos käia, tuli näiteks selline vahva vastus – hea põhjus kodunt välja minna, et kodus ei dressistuks ja kitlistuks.

Aeg-ajalt on vaja võtta hetk, et endale ja üksteisele otsa vaadata ning küsida küsimusi, kes oleme, kus oleme ning kuhu ja kuidas edasi liikuda…
Kokkutulnute väljaöeldu ja kirja pandu annab mõtlemisainet ja suundi meile kõigile.

Peale ajurünnakut andis kohalikest teemadest ülevaate osavallavanem Janek Loorens. Juttu tuli Linnamäe Lasteaia ja Oru kooli ruumikitsikuse ja remondivajaduse võimalikest lahendustest, kergliiklusteega edasi liikumise plaanidest jne.

Oru kandi külade ümarlaud on jätkuvalt selline koht, kus iga külaelanik saab tulla oma mõtteid jagama ja kohalikku elu puudutavaid küsimusi küsima.
Oktoobris täitus juba kuues aasta kord kvartalis koos käimisest.
Esimesele orukate külade ümarlaua kokkuvõttele saab pilgu heita siin: https://las.ee/2018/10/26/kokkuvote-kulade-umarlauast/ Juba pilti vaadates on näha, et laudu ja toole läks alustades ikka tunduvalt vähem vaja.

Ümarlaual osalenute tagasisideküsitlusest tuli välja, et edaspidi võiks rohkem aega planeerida omavaheliseks aruteluks ja vähem lektorile.
Nagu ka keegi tark inimene on öelnud – koostöö ja infovahetuse teemaliste kokkusaamiste ajakava võiks olla, veidi “üle võlli” väljendudes – 15 minutit ettekannet ja 45 minutit kohvipausi 🙂 .

Oli näha, et sedavõrd harva kokku saades on vaba aktiivse suhtlemise vajadus väga suur. Mis on tegelikult lihtsalt suurepärane ja juba lahendabki eespool probleemiks peetud koostöö ja inimeselt inimesele info liikumise vähesust!

Aga liigume siis koos uuenduste teel edasi – järgmine orukate külade ümarlaud toimub jaanuaris – vähem ettekandeid, rohkem vaba suhtlust ja kohalikke kogemuslugusid!
Kohtumiseni!