Põnev vaheajapäev

25. aprillil käis Oru Kooli 3. ja 5. klass uudistamas naaberriiki Soomet.

Tallinki uusim laev My Star viis meid kiirelt üle Soome lahe ja juba ootaski meid seal kõigi mugavustega buss. Linnaekskursiooni käigus külastasime Vana Turu platsi, Esplanaadi parki, Senativäljakut. Saime teada kuulsast heliloojast Sibeliusest, käisime Temppeliaukiokirikus, Helsingi uusimas keskraamatukogus – Oodi, mida soomlased ise kutsuvad Noa laevaks, Sealifes ja muidugi Fazeri tehasekompleksis, kus vaatasime filmi Fazeri ajaloost, viibisime kohalikus maitsetaimede Tropicariumis ja degusteerisime Fazeri toodangut. Käisime vaatamas Vantaa lennujaam katuseplatvormil, kuidas iga natukese aja tagant  tõuseb õhku ja maandub reisilennuk. 

Selle pika teistsuguse õppepäeva jooksul saime me palju näha, kuulda, katsuda, maitsta, nuusutada ja ronida kaljul. Oli väga tore päev, mis jääb kauaks meelde.