Oru OTTi Jõululaadal…

🎄Tänaseks on Oru OTTi Jõululaat juba eilsesse päeva tuhisenud. Korraldajad loodavad, et soe tunne kirevast kokkusaaamisest püsib veel mõnda aega kohalkäinute hinges.

🎄Traditsiooniline külastajate lugemise masin, mis sel aastal töötas pähkli-, oa- ja kastanimunatoitel, luges kenade Oru Maride Kaja ja Sirje assisteerimisel kokku 414 osalejat ja kuna kõik laadalised masina juurde ei jõudnud, kisub tegelik number tõenäoliselt 500 kanti.

Eriline rõõm, et lisaks juulikuust tegutsevatele Oru OTTidele lisandus kauplejate kampa uusi kohalikke ja Oru kandiga tihedalt seotud tegijaid – kokku 35! Oru OTTi tegevus koondab küll valdavalt kohalikke ettevõtlikke inimesi, aga alati on ka kaugemalt tulijad lahkesti oodatud meie kaubavalikut rikastama – seekord lisandus 11 mujalt tulijat!


Tähendusrikkalt oli noorimaks laadakülastajaks kõige pisem Oru OTTi pere liige – nädalavanune Oru küla Männiku talu noorperemees.

🎄Peale nädalaid korraldamisega seotud tegevusi oli tõsiselt hea tunne, kui laadapäeva saabudes võttis päeva juhtimise ohjad oma kogenud ja kindlatesse kätesse Rain Poolen naaberküla bändist Saks&Soni. Koos hea kamraadi Tauriga vedasid nad mängleva kergusega kogu kava läbi kolme tunni nii, et kõik said aru, millal ja kuhu minema peab ning milliseid tegevusi laadamaja iga nurga tagant leida võib. Tõeliselt toetav ja sõbralik muusikaline kollektiiv!

🎄Jõulumees Yummyt jätkus fuajeesse ja saali ning lavale laulma ja tantsima.


🎄Ilusate Oru Maride tantsud andsid laadale mõnusat rahvalikku hõngu. Muide – päris mitu Mari on ka Oru OTTid – kes teeb, see jõuab!

🎄Samal ajal õues. Soolu Szoszell talli jõuluhobud aitasid nii mõnelgi lapsel uudsest olukorrast ja kõrgusekartusest üle saada ning väikeselt jalutuskäigult mändide all tuli tagasi juba säravate silmadega poisipõnn või tüdrukutirts. Kes laadapäeval hobuse selga ei jõudnud saab seda teha 23. detsembril Soolus, Kopli talus.

🎄Linnamäe Leili korraldatud laadaloos oli eriline – kõik esemed olid oma valmistatud ja peaauhindadeks annetasid lahked kauplejad oma kraami juurdegi!

🎄Kõrvitsa “katsumise” võistlusel osales 51 äraarvajat.

Käsitsi kaaludes pakuti Linnamäe Pihlaka talu põllul kasvanud kõrvitsa kaaluks 5-15 kg. Tõde selgus laadapäeva lõpupoole ja kaalunumber näitas 9.595 kg. Täpseima vastuse andis kohalik mees Tauri – 9,6kg. Tauri arvas, et võit tuli tõenäoliselt seetõttu, et kodus on samas kaalus koerake 🙂

🎄Suuremad ja väiksemad mehed ning tegelikult ka naised ja tüdrukud uudistasid Daimleri vanade autode väljapanekut.

🎄Heili Laul fotostuudio jäädvustas laada parimad hetked

Ka korraldajad ja usinad abilised said üles võetud

🎄🎄💖💖TÄNUNURK.
Vana tõde – “Üks pole ühtegi”
Aitäh Oru OTTi laadakorralduse “teinepool” – Linnamäe Pihlaka talu Anu. Neid ideid, mida see suure laadakogemusega ettevõtlik naine välja pakub, jätkub veel mitme laada korraldamiseks.

“Laat lahti – laat kokku” ettevalmistus- ja järeltöödel panid käed külge asendamatu majahaldjas Leili Küünarpuu, raamatukogu perenaine Kaja Puusepp, Jaak Otisalu, Lauri Lilleoks, Hardi Haabel ning KÕIK MEIE TOREDAD KAUPLEJAD!

Tänud toetamast Oru osavald, Oru kultuurisaal, Oru kool ning Lääne-Nigula Varahaldus. Alvar Altmann ja Taavo Kaasen, kes kultuurisaali parkla suurüritusele kohaselt avaralt lahti lükkasid. Suure töö tegi ära Jorma Tamm, kes lükkas puhtaks kauplejate (46tk) parkla kuivati lao ja vana õlleka ees.

🎄💖🎄💖Aitäh-aitäh kõigile LAADAKÜLASTAJATELE kes sel päeval ümberkaudu toimunud laatade virr-varris tee ka Linnamäele leidsid!

Lõpetuseks üks vahva kommentaar saali kõrval garderoobis kaubelnud Elarilt:
“Ega me eriti midagi ei müünud, aga kindlasti tuleme järgmisel aastal ka,
sest siin oli hea olla”

🎄Uute kohtumisteni sel aastal veel 15. detsembril ja 22. detsembril alates 16.30st Linnamäel, LASi majas, kus kohaliku talukaupa pakub Oru OTT ja erinevate hobitegevustega tegelevad Oskuste OTTikad.
Kauplejad – kel kaupa veel jätkub, olete oodatud seda pakkuma!
🎄Värskendatud lisainfo, mida pakutakse ja milliste hobidega just sel korral tegeletakse leiad reedeti SIIT
KÕIK ON OODATUD KAASA LÖÖMA!
Tere tulemast Linnamäele!

Fotode autorid Heili Laul, Helina Laht rohkem pildimaterjali Oru OTTi Jõululaadast Linnamäe Arenguseltsi FB-lehelt