Eesti Aasta Isa 2023 on Ülo Loorens!

12. novembril tunnustas Eesti Naisliit Orul kõikidele tuntud meest Ülo Loorensit tiitliga Aasta Isa 2023. Tunnustuse andis üle Eesti Naisliidu esinaine Monika Haukanõmm.

Muu hulgas iseloomustasime Ülot nii:

Mis teeb Ülo eriliseks, miks ta erineb paljudest teistest suurperede isadest?

Ülo ja Milvi on oma lapsepõlvekodudest saanud ellu kaasa eestimeelsuse, kodukoha armastuse, töökuse ja üksteisest hoolimise. Samade väärtuste põhjal on nad kasvatanud oma lapsi ja need omakorda järgmist põlvkonda. Väärtuste kõrval pole Ülole nali samuti võõras, ta võib mõnusa huumoriga rääkida lugusid enda varasemast elu- ja tööajast või visata positiivseid vimkasid – ühesõnaga seltskonna hing! Ühte võib küll öelda – Ülot kurtmas või virisemas ei kuule, kui ühiskonnas teda midagi häirib, siis on tal asjade muutmiseks ka lahendus välja pakkuda.

Ülo pere on väga otsene näide elust, et Eesti riik, tema käekäik ja tulevik algavad meie kodudest, meie perekondadest, vanemate hoiakutest ja hoolimisest. Ei oma tähtsust, kas isad on 20-, 40- või 70-aastased, nad kannavad edasi rahvuse sümbolväärtusi. Ülo on töökuse, perekonna, kodukoha ja eestluse üks sümbolitest – tavaline Läänemaa väikekülast sirgunud mees, kes oma igapäevase töö, oma hoiakute, suhtumise ja meelsusega on eeskujuks paljudele Eesti Isadele.

Palju õnne, Ülo! Oled seda tiitlit igati väärt!

Oru osavallavanem Kadi Paaliste