Uus näitus Linnamäel, LASi majas

LASi maja teisel korrusel – peeglisaalis ja fuajees on oktoobri lõpuni üleval uus näitus. Killukesi ümbritsevast on mängleva kergusega akvarellide abil paberile pannud Liina Viiret.


Näitus on avatud E-R 8-15 (peauksest). Wana kooli kohvikust saab lahtiolekuaegadel (11-14) osta Liina akvarellide printidega postkaarte või raamitud pisipilte. Noortekeskuse lahtiolekuaegadel (E-N 13-19) on avatud ka staadionipoolne uks, kust samuti teisele korrusele näitust vaatama pääseb.

Autorilt:

Hea näitusekülastaja!

Olen tänulik, et saan sinuga jagada seda, mida olen ise kogenud ja endast viimase aja jooksul paberile tulla lasknud. Minu suurim selle aasta õppimiskoht ja avastus – pintsel, paber ja akvarell kui eneseväljendusvahendid – on mu ellu tulnud tänu ühele selle aasta jaanuarikuu päevale, kui koos teiste Haapsalu kunstikooli täiskasvanud joonistajatega tulime külla LASi maja joonistajatele ning tegime ühise akvarellitunni õpetaja Aile Nõupuuga. Õpingud jätkusid juba Haapsalu kunstikoolis õpetaja Aide Leiti abiga. Aitäh õpetajatele ja õpingukaaslastele sellel teel! Olen elus enne palju hobikunstnikuna joonistanud, kuid pintsel ja värvid on mu jaoks päris uued. Õppimine ja avastamine on mulle endale palju rõõmu toonud. Loodan, et see tunne jõuab ka sinuni.

Üks õppimiskoht on olnud veel: kogemus, et ilusaid pilte on maailmas palju, kuid tähenduslikkuse loovad lood ja mõtted nende taga, ees või sees. Kas siis autori omad või vaataja peegeldused.

Oma lugusid saan sulle rääkida, kui kohtume. Millised lood sul, hea näitusekülastaja, mu piltidega elavnevad? Mis mõtted ja tunded tekivad? Kui sul on hetk aega, olen tänulik, kui jagad neid minuga trepi kõrval aknalaual olevas külalisteraamatus. 

Kui mõni pilt kõnetab sind nii, et sooviksid seda osta, siis ootan su sõnumit Facebooki kaudu.

Aitäh ja kohtumisteni!

Liina Viiret