Oru kooliõde sai omaette toa

Lääne Elu annab teada:

Lääne-Nigula volikogu otsustas anda ühe toa seni tervenisti perearstikeskuse käsutuses olnud korterist Linnamäel koolitervishoiuteenust pakkuva ettevõtte TNP Konsultatsioonid kasutusse.

Linnamäel perearstiteenust pakkuv OÜ Arstiabi loobus Oru koolile tervishoiuteenuse osutamisest 2021. aasta lõpus. Uue kooliõe leidmine polnud osavallavanema Kadi Paaliste sõnul lihtne. „Mõnes mõttes oli keeruline, sest esimese hooga polnud meil kooliõele ruume pakkuda,” ütles Paaliste. Lahendusena otsustati seni tervenisti OÜ Arstiabi käsutuses olnud korter Kooli tee 5-14 jagada kahe teenusepakkuja – perearst Ljudmila Briljova ja kooliõe Liia Lindjärv-Berkmanni – vahel.

Korter pole arstipunkti jaoks ideaalne asukoht, sest sinna on vanematel ja liikumispuudega inimestel raske pääseda. Paaliste sõnul on kavas nii perearst kui ka kooliõde kolida osavalla hoones tühjana seisvatesse kunagistesse pangakontori ruumidesse. „See on tulevikuvisioon,” ütles Paaliste. Osavallamaja ruumid vajavad ümberehitamist ning selleks vallal praegu raha ei ole.

TNP Konsultatsioonid tegutseb 42 koolis üle Eesti, Läänemaal lisaks Oru koolile ka Haapsalu linna algkoolis, Viigi koolis ja Läänemaa ühisgümnaasiumis. Lindjärv-Berkmann on kooliõde ka Viigi koolis.

Nii perearst kui ka kooliõde saavad Linnamäel korterit kasutada tasuta. „Võtame enda kanda kommunaalkulud. Kogu korteri peale on see umbes 220 eurot kuus,” ütles Paaliste.

Urmas Lauri