Linnamäe lapsed ei mahu lasteaeda

Lääne Elu (Malle-Liisa Raigla) annab teada:

Taebla ja Linnamäe lasteaedades oli sel õppeaastal järjekorras kokku 32 last, järjekorra lühendamiseks avab Lääne-Nigula vald sügisest Taeblas uue rühma.

Lääne-Nigula valla haridusnõuniku Solveig Edasi sõnul aitas uue rühma avamine järjekorra peaaegu kaotada.

Sel õppeaastal oli Taebla lasteaia järjekorras 14 ja Linnamäel ootas kohta 18 põnni. Uuest õppeaastast võetakse Taebla lasteaias ühte rühma neli last rohkem ja avatakse täiesti uus 20kohaline liitrühm – see toob Taeblasse 24 uut kohta. Linnamäe lasteaed suurendab rühmades kohtade arvu ja tänu sellele saab lasteaed vastu võtta veel kuus põnni.

Uue rühma avamine Taeblas ja rühmadesse võetavate laste arvu suurendamine järjekorda siiski päris ära ei kaota. Uuest õppeaastast jääb Linnamäel ukse taha kuus tahtjat. „See arv võib iga päev muutuda. Homme võib olla viis või seitse,” ütles Linnamäe lasteaia direktor Marika Prik.

Enamasti ei mahu lasteaeda sõimeealised ehk kahe-kolmeaastased, sest sõimerühma võetaksegi lapsi vähem kui aiarühma. Priki sõnul on siiski järjekorras ka vanemaid lapsi, näiteks praegu ei mahtunud lasteaeda üks kuueaastane.

Remont käib

Taebla lasteaia direktor Aivi Aasmäe ütles, et tänu juurdeehitusele kadus järjekord Taeblas täiesti ja igasse rühma jäi ka üks-kaks vaba kohta, mida saab pakkuda kaugemal elavatele, näiteks Linnamäe lastele. „Kui vanematele sobib, võime Linnamäe lapsi vastu võtta,” ütles Aasmäe.

Ka Prik kinnitas, et neile, kes Linnamäe lasteaeda ei mahu, pakutakse kohta Taebla või Palivere lasteaias, sest valla ülejäänud lasteaiad jääksid kaugeks. Taebla lasteaed on Linnamäe omast kümme ja Palivere 15 kilomeetri kaugusel. „Enamasti minnakse Taeblasse – see on lähemal,” ütles Prik.

Ei jää ainsaks

Tõenäoliselt ei jää Taebla lasteaia laienemine ainsaks. Prik loodab, et ka Linnamäe lasteaed saab tuleva aasta sügisest ühe rühma juurde. Praeguse kava järgi muudetakse senine saal rühmaruumiks, saaliks ehitatakse ümber senised panipaigad. „Saali on meil ka vaja, sest seal on muusikatunnid ja üritused,” ütles Prik.

Ka Edasi kinnitas, et järgmisel aastal on plaanis Linnamäe lasteaeda laiendada. Praegu on rühmad nii suured, kui vähegi lubatud, kuid see ei ole Edasi sõnul hea lahendus.

Kolm aastat tagasi laiendas vald Linnamäe lasteaeda ühe rühma võrra mooduli abil, mille rentis viieks aastaks. Toona ei mahtunud lasteaeda 28 kohta soovinud last. „Linnamäe on kasvav piirkond, kuhu tuleb elama lastega peresid,” põhjendas Prik ruumikitsikust.