Lääne-Nigula vallavalitsus otsib vabatahtikke!

Lääne-Nigula vallavalitsus otsib Ukrainast Lääne-Nigula valda saabunud põgenikele vabatahtlikke abistajaid*, kes oleksid valmis nende kohanemisele kaasa aitama kohaliku elu tutvustades, vajadusel tõlkides, informatsiooni otsides ja ametliku asjaajamise juures abistades.

Vabatahtlike puhul on oluline, et:

– vabatahtlikul oleks tahet Ukrainast saabuvate perede toetamiseks;
– lisaks eesti keelele oskaksid vene või ukraina keelt (märku võivad anda ka ainult inglise keelt kõnelevad isikud, kuna saabuvate inimeste keeleoskus on erinev);
– on B-kategooria juhiload ja isikliku sõiduauto kasutamise võimalus.

Vabatahtlikud on vallavalitsusele väga olulised koostööpartnerid. Nende panustamine aitab kohaneda Ukrainast sõja eest põgenenud inimestel ning tagab, et saame meie vallas ukrainlastele parimal moel toeks olla.

Lääne-Nigula vallavalitsus planeerib vabatahtlikele pakkuda omapoolt tuge teemakohalise koolituse ja juhendamisega.

*Vabatahtlik tegevus on oma aja, energia või oskuste pakkumine vabast tahtest ja tasu saamata. Vabatahtlikud aitavad teisi või tegutsevad peamiselt avalikes huvides ja ühiskonna heaks. Sõjapõgenike aitamisel ei garanteeri omavalitsus abistajatele hüvitist ega muud materiaalset kasu.

Lisainfo ja küsimused:
Lääne-Nigula vallavalitsus Katrin Viks, tel +372 5380 3207, katrin.viks@laanenigula.eeEndast saad märku anda siin:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdHsZ8O29eghO…/viewform