Oru osavalla moodustamisest

Lääne-Nigula vallavolikogu kinnitas 9. detsembri istungil teiste hulgas ka Oru osavalla põhimääruse, mille alusel alustab 2022. aastast tööd Oru osavallakogu.

Kui varasemalt olid osavallakogud 7-liikmelised, siis nüüd tegi volikogu muudatuse ning tulevased osavallakogud hakkavad olema 9-liikmelised.
Osavallakogud moodustatakse antud piirkonda sisse kirjutatud ja valimistel kandideerinud ning volikogusse pääsenud inimestest, kellele lisanduvad enim hääli saanud isikud, olenemata, mis valimisliitu või parteisse nad kuuluvad.


Vastavalt sellele kuuluvad tulevasse Oru osavallakogusse järgnevad tublid ja tegusad isikud:
Lauri Lilleoks – 56 häält
Elle Ljubomirov – 50 häält
Kadi Paaliste – 48 häält
Janek Loorens – 45 häält
Argo Kliss – 43 häält
Eve Tamm-Hinno – 37 häält
Ahto Lääts – 35 häält
Renek Loorens – 29 häält
Ike Lilleorg – 20 häält

Mis edasi? Esimese osavallakogu istungi tahame kokku kutsuda juba sel aastal ning esmalt tuleb osavallakogu liikmetel enda hulgast valida osavallakogu esimees ja aseesimees. Seejärel aga peame pisut ootama, sest palgalise osavallavanema paika saamine sõltub Lääne-Nigula vallavanema kinnitamisest. Seni kuni vallal endal puudub vallavanem, ei saa valida ka osavallakogude vanemaid.
See ei tähenda, et Oru piirkond oleks vahepeal juhi või tööta, seni kuni kõik ametlikud protseduurid paika loksuvad, tegutseb Linnamäe Arenguselts edasi.

Edu orukatele uutes tegemistes!

Elle Ljubomirov