Linnamäe pumptrack

Selleaastases kaasavas eelarves 78 häält kogunud Linnamäe pumptrack on kohe-kohe valmis saamas. Oru Spordiklubi poolt esitas ettepaneku Renek Loorens, tööde teostamisel olid abiks Kristjan Kaasen ja Siim Peetris.

Renek Loorens: “Pump track on spetsiifiline jalgrattarada, mis koosneb kurvidest ja lainetest, võimaldades “pumbata” kiirust kehamassi õige liigutamisega. Ala on jõukohane igas vanuses sõitjatele, olenemata tema oskustest.

Pinnaskattega rada saab kasutada rattaga, hilisemal raja asfalteerimisel ka tõukerataste ja rulluiskudega. Talvisel ajal saab rajal sõita lumelaua- ja suusakrossi.
Pump track rada loob Linnamäele kogu maakonnas unikaalse aja veetmise ja sportimise võimaluse.

Pump tracki sõit on BMX ratastel suveolümpia programmis ja lumelaua- ning suusakrossi näol taliolümpia kavas. Pump track’i sõit kogub aina populaarsust, avatud on mitmeid radasid Pärnus, Tallinnas, Viljandis, rääkimata ala edust mujal maailmas, mille heaks näiteks võib tuua kasvõi Läti kaks kuldmedalit  Pekingi ja Londoni olümpialt.


Raja avamisega paranevad noorte ajaveetmise ja sportimise võimalused tagades seeläbi parema, aktiivsust võimaldava kaasaegse elukeskkonna ning tulevikutähtede sünni just siit meie kodust – Linnamäelt.”