25. september – Maal elamise päev Linnamäel

Ka sel aastal lööb Oru piirkond kaasa üle-eestilisel Maal elamise päeval ja tähtsündmuseks on Oru kultuurisaali ametlik avamine. Seetõttu toimuvad ka muud tegevused just Linnamäe küla piires.

Kohale jõudmiseks vaata Maal elamise päeva külastuskaarti: https://maalelamisepaev.ee/kaart/

KUS JA MIS TOIMUB?

*11-14 pakutakse Linnamäe Pihlaka talus (300m Linnamäe teeristist Keila suunas) sügisest köögiviljakraami, veisehakkliha, mett, koduleiba jm. toidukaupa. Lisaks ka mitmesugust käsitööd, Raypath looduslikke puhastusvahendeid ja Tupperware tooteid. Avatud on väike KODUKOHVIK, kus saab kõhutäie sooja suppi ning kohvi-kooki ka. Võib juba kella 10 paiku piiluma tulla, oleme olemas ja toimetamas!

NB! Autod palume parkida Pihlaka talu (Otisalud) taga olevale Oru kooli spordiplatsile.

*12.00 PÄEVA NAEL!

*14.00 Lääne-Eesti Reservpääste rühmalt KOERTE OSKUSTE DEMO:

-kuidas õpetada kodukoera sõna kuulama
-metsa eksinud inimese otsimine päästekoeraga jne.

Harjutusväljak asub ca 300m Linnamäe teeristist Nigula poole liikudes vasakule jääval (Petersonide) põllul (Linnamäe pargi tiigi vastas).

NB! Samas ka parkimine.

*14-15.00 algavate startidega võistkondlik SEIKLUSORIENTEERUMINE Linnamäe terviseraja paviljonide juurest.

Tule veeda pere ja/või sõpradega puhast kvaliteetaega värskes õhus ning õpi tundma oma kodukanti!

Osalemine kõigile tasuta. Registreeruda saab  SIIN ja ka kohapeal.

NB! Autod saab parkida Kultuurisaali parklasse või Pihlaka talu (Otisalud) taga olevale Oru kooli spordiplatsile.

Võistlusklasse on kaks – ratturid ja jooksjad/jalutajad. Võistkonna suuruseks 2-5 liiget. Vanusepiiranguid ei ole.

*Punktide asukohad on märgitud 1:10 000 mõõtkavaga Linnamäe orienteerumiskaardile (https://orienteerumine.ee/kaart/?eolcode=2020055). Kaardi saab võistkond 5 minutit enne starti.  Kaardil tähistatud punkti esimene number näitab selle väärtust. Näiteks punkt nt 35 annab 3 palli, punkt 42  4 palli. Maksimaalselt on võimalik saada 72 palli.

*Võistkonnal tuleb 1,5 tunni jooksul koguda võimalikult palju kontrollpunkte. Enamikes punktides tuleb täita väike ülesanne, mis nõuab veidi nuputamist ja osavust.

*Kontrollpunktide läbimise tõendamiseks kasutatakse elektroonilist märkesüsteemi. Võistkonna aeg hakkab jooksma siis, kui ajavahemikus 14.00 – 14.30 on tehtud stardialas SI-pulgaga vastav märge. Peale märke tegemist on aega 1 tund ja 30 minutit pallide kogumiseks. Iga kontrollajast ületatud 1 minut kaotab ühe palli.

*Autasustamine ca 15 min peale viimase võistleja finišeerimist. Autasustatakse mõlema võistlusklassi 3 paremat võistkonda. Loosiauhinnad Linnamäe Lihatööstuselt. 

NB! Iga osaleja vastutab ise oma tervisliku seisundi ja sportliku ettevalmistuse eest ning osaleb etapil täielikult omal riisikol ja on kohustatud täitma käesoleva juhendi nõudeid. Kiivri kandmine ratturitel on soovituslik, mittekandmine omal vastutusel. Osalejad peavad täitma liikluseeskirju ning arvestama, et kergliikleja on liikluses nõrgem osapool.  

Seiklusorienteerumise  korraldab MTÜ Oru Spordiklubi.

Peakohtunik Renek Loorens, rloorens@gmail.com , telefon 5664 2483

Selline vahva sügispäev siis Linnamäe kandis tulekul!

Leaves, Maple, Autumn, Fall, Foliage, Tree, Plant