Kiviaia ladumise koolitus Soolus

Eelmisel suvel planeeritud ühest kiviaia ladumise koolitusest sai suure nõudluse tõttu kolm. Ja huvilisi jäi ootamagi.

Nüüd siis juba neljas koolitus Eesti külamaastikke ilmestavatest ja pika ajalooga maakiviaedade rajamisest. Kuhu see koolitus veel paremini võiks sobida kui ajaloolisse Soolu sumbkülla, mis pärandkultuuri just oma lõppematute kiviaedadega pääsenud on.

Oru-Soolu-Jalukse riigitee mustkatte alla viimise käigus puhastati võsast välja vana ja maasse vajunud kiviaed. Palusime teefirmal need kivid meie jaoks alles jätta. Nüüd nad seal ootavadki uueks saanud tee ääres aiaks taasladumist.

Kiviaiameister Arvo Saadi juhendamisel ja kopamees Guido Vaikre abil saame teada kiviaedadest ja nende ehitamisest, kaasa lüüa aiale sobiva aluspõhja loomisel, suurte kivide paikapanemisel ja aiale viimistletud kuju andmisel. Et siis oma teadmisi endaga kaasa viia ja koduski kasutusele võtta.
Koolitus kestab kaks päeva. Vajalik eelregistreerimine ja osalustasu (25.-/päev) maksmine. Mõlemal päeval sööme lõunaks kuuma suppi. Endal peavad olema soojad ja porikindlad tugevad jalanõud, sobiv ja määrdumist mittekartev riietus, sõltuvalt ilmast vajalik hulk töökindaid ja ohutusabinõuna oleks hea ka kiiver pähe panna.
Registreerumine: viivika@reiser.ee
Soovi korral võimalik tasuda arvega (pärimuskoolitus).

Kahepäevase koolituse läbinud saavad ka koolitustunnistuse.

Viivika Orula, Soolu Külaselts