22. juunil kell 12.00 avatakse Linnamäe pargis Helga Mällo mälestuspink ja infotahvel

Lõpuks ometi jõuab üle koroonakivide ja -kändude hüpates reaalse tulemuseni rohkem kui aasta tagasi Oru kogukonnas välja käidud üleskutse toetada Linnamäe parki meie omaaegse kultuurielu eestvedaja, koorijuhi, klassijuhataja ja koduloo-uurija Helga Mällo auks mälestuspingi ning tema elutööst pajatava infotahvli soetamist.

Vaatamata sellele, et Helga lahkumisest on möödas juba 43 aastat, elab mälestus sellest soojast, sõbralikust ja tegusast Linnamäele pühendunud inimesest edasi kohalike ja tema laia maailma lennanud õpilaste südameis.

Siit tuligi mõte anda teadmine selle Oru kogukonnale niivõrd olulise inimese elutööst avalikus ruumis kättesaadava infotahvli näol teatepulgana edasi ka järgmistele põlvkondadele…

Suur-suur tänu vilistlastele, kes poetasid lahkelt oma toetuse Oru raamatukogus ja Linnamäe laadal olnud kogumiskastikesse või tegid seda virtuaalsel moel. Oma õla ettevõtmise teoks tegemisel pani alla ka Oru kool.

Tänu teile saab mälestus ja ülevaade Helga tegemistest jäädvustatud just Linnamäe pargis, mille loomist pidas ta oma elu üheks õnnelikumaks ettevõtmiseks…

Eriline tänu veel kõigile neile, kes aitasid infotahvli kirjalikku osa täpsustada, parandada, täiendada – ligi paarkümnele Helgaga tema hoogsa tegutsemise aastail kokku puutunud inimesele.

Ega siis muud, kui kohtumiseni Linnamäe pargis 22. juunil kell 12.00.

PS. Palume autod parkida Oru vana koolimaja vastas oleva staadioni parklasse!