OÜ Oru Kultuurisaal loobub laenutaotlusest

OÜ-l Oru Kultuurisaal on vaja leida üle 200 000 euro lavakardinate, rõdutoolide ning heli-, valgus- ja lavatehnika hankimiseks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Linnamäele kooli juurde kultuurisaali ehitava OÜ Oru Kultuurisaal juht Elle Ljubomirov saatis vallavalitsusele avalduse, milles teatab, et 1. aprillil vallavolikogule esitatud laenutaotlus võetakse tagasi.

Volikoguliikmetele saadetud kirjas teatas ettevõtja ja Linnamäe arenguseltsi (LAS) nõukoja esimees Koit Uus, et LAS finantseerib selle 200 000 eurot ise ja kohe.

„Oluline on omandisuhe,” ütles Ljubomirov. Tema sõnul peab Uus kõige paremaks variandiks, kui 200 000 euro eest ostetav sisustus jääks Linnamäe arenguseltsi omandisse, siis MTÜ ka vastutaks selle eest.

„Kui ka see pole vastuvõetav (just seda oleme püüdnud üheksa kuud läbi rääkida), andke teada, ja LAS kannab selle 200 000 sihtotstarbelise toetusena üle OÜ-le Oru Kultuurisaal ühe kuu jooksul,” selgitas Uus volikoguliikmeile 2. aprillil saadetud kirjas. Volikogult soovib Uus, et rahvasaadikud kohustaksid vallavalitsust LASiga läbi rääkima juriidilised detailid, kuidas seda kõige mõistlikum oleks teha.

Kui kultuurisaal puuduoleva 200 000 erot saab, siis on Ljubomirovi sõnul võimalik saal sel aastal täies mahus valmis teha ja kohe ka toimima panna, et saaks hakata ka tulu teenima. „Sisustuseta ja konverentsi-seminari pidamise võimekuseta ei saa äritegevust teostada,” nentis Ljubomirov.

Kultuurisaal soovis, et Lääne-Nigula vald võtaks 200 000 eurot pikaajalist laenu, et sellega korvata kultuurisaali ehituse lisatöödest tekkinud kallinemine ja hankida kultuurisaali puuduolev sisustus. Laenumaksete tagasimakset oli valmis tagama kogukond – MTÜ Oru Kultuuriselts või Koit Uusile kuuluv OÜ Investeeringute Hooldus.

OÜ Oru Kultuurisaal on Lääne-Nigula vallale kuuluv äriettevõte.

Urmas Lauri

“Lääne Elu”