Spordiklubi rajab Linnamäele liuvälja

Urmas Lauri annab Lääne Elu vahendusel teada:

Kui Paliveres oodatakse, et Pikajalamäel saaks lume tootmisega algust teha, siis Linnamäel jää tootmine juba käib – Oru spordiklubi rajab jalgpalliplatsi kõrvale liuvälja.

„Katsetan,” ütles spordiklubi juhatuse liige Renek Loorens kolmapäeva pärastlõunal. Liuväli tuleb mullu sügisel valminud jalgpalliväljaku Linnamäe arenguseltsi maja poolsesse otsa. Eelmisel talvel polnud liuvälja ehitamine Loorensi sõnul võimalik, sest külma ju polnudki.

Loorens keeras veekraani lahti teisipäeva õhtul, kolmapäeva lõunaks oli uisuplatsil jääkiht siiski veel murupinnast madalamal. „Lasen täna öösel veel joosta, siis teen veelaskmispausi, et anda vahepeal aega külmumiseks. Katsetame, vaatame, kuidas ilmad lubavad,” ütles Loorens. Tema sõnul ei tohiks väikse sulaga, mida järgmiseks nädalaks lubatakse, praegu külmutatav jää veel ära kaduda.

Suurt plaani liuvälja kasutamiseks spordiklubil praegu pole. „Kui platsi valmis saame, tuleb seda välja reklaamida, noored ja lapsed saavad käia, üle tee toimetav noortekeskus võiks oma tegevust ju jätkata väljas,” ütles Loorens, viidates tõsiasjale, et uuest nädalast pannakse koolid ja huviringid kinni. „Kui sisetegevus pannakse kinni, on liuväli ideaalne koht, kus noored saavad väljas olla. Võimalused selleks on loodud. Liuväljal on ka valgustus olemas.”

Loorensi sõnul kavandati liuväljaku asukoht juba jalgpalliplatsi ehitamise aegu. „Selle arvestusega sai planeeritud, et liuvälja pind oleks jalgpalliväljakust madalamal,” selgitas Loorens. „Saame kasutada oma jalgpalliväljaku kastmiskaevust pumbatavat vett ning oluline on see, et nii on kastmisseadmed ka talvel kasutusel.”

Loorens loodab liuvälja tritsutamiskõlblikuks saada nädala lõpuks.

Järgmise nädala esmaspäevast 4. jaanuarini on peatatud huviharidus, huvitegevus ja sporditegevus nii noortele kui ka täiskasvanutele. Individuaalsport vabas õhus on lubatud, seega liuvälja keegi kinni panema ei tule.

https://online.le.ee/2020/12/10/spordiklubi-rajab-linnamaele-liuvalja