Sahtlinäitus Soolu lauda Põllugaleriis 28. novembril kell 17.30

Tavaliselt kirjutatakse sahtlisse luuletusi. Meil oli 12 tühja sahtlit, mis vajasid uut elu. Haapsalu Kunstikooliõpetaja Aide Leit-Lepmets haaras ideest kinni ja kunstikooli noored kunstnikud otsustasid sahtlid oma maalidega täita. Palusime neil piltidesse peita veel muistseid märke, mille abil meie esivanemad jõudu ammutasid, kurja silma eest end kaitsesid või koduõnne kindlustasid.
Igaks juhuks meisterdasime veel kaks sahtlit juurde kuhu siis on kõigil võimalus oma kunstitöö poetada ja sel viisil ka näitusel osaleda. Kunstikummut on valminud spetsiaalselt näituse tarbeks taaskasutusmaterjalist ja näeb lihtsalt nii üliäge välja.

Näituse avamine toimub pimemustal sügisõhtul, hingedeaja lõpus Soolu Põllugalerii uues asukohas, vana kolhoosilauda ees ajaloolise Maa-Sosali südames. Kas olete täielikus pimeduses, keset põlde avanud maalinäitust? Nüüd on see võimalus. Kuidas näitus nähtavaks saab? Tulge kohale ja saage üllatatud.

Peale näituse avamist kõnnime koos läbi pimeda külatänava Taaveti kultuuritallu torupilli kontserdile.
NB! Kontserdile pääseb ainult eelregistreerimisega kuna enamus kohti on broneeritud kunstnikele ja nende vanematele.

Jalga panna soojad kummikud.

Viivika Orula, Soolu külaselts