Oru Hooldekodus tuvastati koroonaviirus

COVID-19 on jõudnud Oru Hooldekodusse.

Nagu vallarahvas täna on uudistest kuulnud, siis tuvastati Oru Hooldekodu töötajal koroonaviirus. Teadaoleva info kohaselt puutus töötaja klientide ja personaliga kokku viimati eelmise nädala esmaspäeval ja on alates esimestest haigusnähtudest ehk teisipäevast olnud isolatsioonis.

Homme (22.09) toimub hooldekodus laustestimine ja pärast selgub, mis olukord tegelikult on. Täna klientidel ja töötajatel sümptome pole, aga tegemist on salakavala haigusega.

Edasised sammud (nakatunute eraldamine jms) otsustame pärast laustestimise tulemuse selgumist. Juba eelmise nädala esmaspäevast on töötajatel olnud maskikandmise kohustus ning praegu on hooldekodus ära jäetud kõik ühisüritused.

Tänase ja veel lõpuni selgitamata info kohaselt võis nakatumine toimuda nostalgiapäevadel, mistõttu palume kõikidel nostalgiapäevadel (ja eeskätt siseüritustel) osalenutel jälgida oma tervist ja kahtluse korral lasta ennast testida. Samuti peaks olukorra selginemiseni jälgima ennast inimesed, kes on viimase nädala jooksul kokku puutunud hooldekodu personali või klientidega- ettevaatus ei ole kunagi kurjast.

Tänase info valguses jäävad ära nädalavahetusel Oru piirkonnas planeeritud Maale Elama päeva üritused, teiste piirkondade ürituste toimumise osas teeme otsuse kolmapäeval ja anname sellest teada.

Hooldekodu töötajad, me oleme Teile toeks.

Hoiame elanikke uute uudistega kursis ja soovime kõigile eeskätt tervist.

Mikk Lõhmus, vallavanem