Linnamäe kontsertide päev. TALHARPA duo ja Mona Pihlakas Seljakülas

Päeva kava leiad SIIT

Link kontserdipaikadele:
https://kaart.delfi.ee/?bookmark=d5da29a76cde68b03725bf6b2a500595

Talharpajad koosseisus Marju Tamm ja Yngve Rosenblad toovad kuulajateni Vormsi saare varjatud aarde, põlise viikingipilli talharpa helid. Eesti keeles on pill tuntud hiiu või hiiurootsi kandlena. Teist sellist saart, kus oleks päris oma rahvapill, Eestis ei olegi.

Yngve ja Marju on veetnud tunde Eesti, Soome ja Rootsi muuseumites, uurides Vormsi pärimust ning tuues need tänapäeva inimeste ette, rääkinud ja mänginud elavaks. Kontserditel saab aimu Vormsi laulu- ja pulmatraditsioonidest ning laiemalt rannarootslaste elu-olust ja tavadest. Samuti kuuleb haaravaid lugusid talharpa põnevast ja traagilisest saatusest.

Vormsi Talharpa Duo pälvis Läänemaa kultuurkapitali aastapreemia eestirootsi kultuurielu hoidmise, edasikandmise ja edendamise eest.

Mona Pihlakas on 17 aastane neiu, kes on karmoškat mänginud juba neli aastat. Algselt oli tema põhipilliks kitarr, kuid unistus karmoškamängu oskusest ei andnud rahu ja nii lõpetas ta tänavu sellel erialal muusikakooli viitega.