Soolu 500 juubeliüritused jätkuvad

19. juulil on Tursa talu Metsalava peakangelaseks lõõts. Toimub kaks kontserti.

Kell 14:30 astub lavale läänemaalastele tuntud Anti Nöör ja 16:00 duo Suits ja Kool.
Ansambel Suits ja Kool on üheskoos tegutsenud alates 2014. aasta sügisest. Neid inspireerib traditsioonilise tantsumuusika mängimine: peamiselt eesti lõõtsa, rahvakandle ning viiuli repertuaar. Sekka laulavad ka vanu laule elust ja armastusest. Mõlemad muusikud on lõpetanud Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika erialal.

Kristi peres on lõõtspilli mängitud mitmeid põlvkondi: juba tema vanaisa August Laanesaar oli vahva lõõtspillimees ning seda eesti rahva lemmikut rahvapilli mängib ka Kristi ema Ülle Kool. Janne viibis Viljandi õpingute ajal Rootsis Nyckelharpa Instituudis ning õppis sealse rahvuspilli nyckehlarpa mängu. Viimastel aastatel on ta selle pilliga mänginud eesti traditsioonilist tantsumuusikat.

Duo on välja andnud ka heliplaadi nimega “Kasesalu tantsud”. Plaadi nimi on kahetähenduslik. Ühelt poolt annab see aimu, et mängime Lõuna-Eesti kandlevirtuoosi Erni Kasesalu repertuaarist pärit palasid. Samaaegselt vihjab plaadi nimi ka omaaegse tantsukultuuri kontekstile: eks saanud ju noored ikka kokku kasesaludes ja külaplatsidel, et koos tantsida, laulda, mängida ning omavahel tutvust sobitada.
Janne Suits – rootsi nyckelharpa, laul

Kristi Kool – eesti lõõtspill, laul

Kontserdite eel ja vahepeal töötab kohvik, et veeta mõnusalt üks kena suvepäev.
Piletite arv on piiratud tulenevalt kehtivatest korraldustest.