Midagi pole teha, ikka kehtib vana tõde, et tühi kott ei seisa püsti ja nii on toidukoolitused jätkuvalt omal kohal.
Ning kui juba midagi head suhu pista, võiks lisaks traditsioonilistele magustoitudele-kookidele, teha tutvust ka veidi tervislikumate valikutega.
Möödunud laupäeval jagasid LASi majja kogunenud kokandushuvilistele õhinal ja särasilmselt oma teadmisi toitumisnõustaja ja -terapeut Hiie Järva ning igapäevaselt magustoidukokana töötav Mariliis Maasik.
Uusi teadmisi said kõik – kas mõne töövõtte, põneva maitsekoosluse või töövahendi kohta.
Paar tundi usinat sebimist gruppides ja lauale sai ritta sättida mitmesuguseid hõrgutisi alates
maapähklivõi-karamelli batoonidest
astelpaju toortordini,
muffinitest, banaanileivast ja jäätisest rääkimata – igaühele midagi.
Kogu selle magusa juures olid nagu kirsiks tordil ja mõnusaks soolaseks vahepalaks ühiselt valmistatud kurgi-avokaado rullid.
Kätte saabus tõehetk – kuidas siis nii mõnestki seni proovimata ning tundmatust toiduainest valmistatud maiustused ka maitsevad?
Suurepäraselt!
Usun, et ahaa, ohhoo ning mmmm elamusi 🙂 kogesid paljud ja koolitus andis söögilaua rikastamiseks läbi praktiliste tegevuste julgust ning rohkelt uusi teadmisi.
Suur tänu Hiie ja Mariliis, et ei pidanud paljuks koolituse tarbeks pealinnast maale sõita – usun, et tervislikuma toitumise tarkuseterad langesid vägagi viljakasse pinda.