Vedra küla rahvas valis külavanema

Novembrikuu viimasel, kenal kargel ja päikeselisel päeval kogunes Linnamäele, LASi majja kakskümmend kolm Vedra küla oma koduks ja küla käekäiku oluliseks pidavat inimest. Kohal oli ka Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, kes tunnustas kohale tulnuid ning julgustas-innustas külaliikumises igati aktiivne olema.

Kuna selline külarahva kokkusaamine oli esmakordne, tõi tutvustusring värsket infot kõigile kohalviibijatele – “vanad olijad” said tuttavaks uutega ja vastupidi.

Paari tunni jooksul tulid jutuks mitmed olulised kohalikud teemad ning hääletati

ametisse ka külavanem, põliselanik Vedra küla Kangru talust – Lauri Lilleoks, kelle asendamatuks paremaks käeks ning nõu ja jõuga toetajaks on Tamme talu peremees Peeter Kuusksalu.

See tubli tandem oli juba esimeseks külakoosolekuks hakkama saanud toreda ja asjaliku teoga – valminud oli põhjalik, talude nimedega Vedra küla kaart, mille iga huviline ka endale soetada saab. See on väga hea, ülevaatlik ja käepärane moodus selgeks teha kus keegi elab, et tänasel kohtumisel tuttavaks saanud näod, nimed ja talud kokku viia.

1.07.2019 seisuga on Vedra külas 54 elanikku. Mis muud soovida, kui et ka need, kes tänasele kokkusaamisele tulla ei saanud, on küla tegutsemistega ühel või teisel moel liitumas.

Astub ju see esmakordselt 1521. aastal mainitud, keskajal Saare-Lääne piiskopi maavalduseks olnud ning kaua aega Uuemõisa rüütlimõisale kuulunud küla 2021. aastal vastu väga väärikale juubelile…