Linnamäe kontsertide päeval Soolu külas Taaveti talus

Muinaslood muusikas.

Kulno Malva – akordion, karmoska, torupill, viled
Piret Päär – lood ja jutud

Lood on mõeldud täiskasvanutele, aga kuulamismaiad lapsed alates 7.eluaastast, võivad ka kaasa tulla.

Kulno on akordionist ja pärimusmuusik, kes lisaks akordionile armastab mängida ka hoopis teistmoodi pille – torupill, okariina, sansula või koguni karmoška. Ta on mänginud mitmetes ansamblites nagu Svjata Vatra, Lepaseree ja Nikns Suns, kuid on välja andnud ka kaks sooloplaati. Hetkel tegutseb ansamblis Rifarrica.
Koos Piretiga esinedes otsib ta jutumõnu jätku ja puudutavate lugude helimaastikel rändamise lõbu.

Piret Päär on Rahvakultuuri Keskuse suulise pärimuse spetsialist, lugude jutustaja, koolitaja, Jutukooli ja MTÜ Jutumaja eestvedaja. Ta on peaaegu kolmkümmend aastat vedanud lugude jutustamise alast tegevust Eestis. Korraldanud koolitusi, jutuõhtuid ja kontserte ja rahvusvahelist jutuvestmisfestivali Jutupühad.

Piret on kasvanud kogukonnas, kus lugude jutustamise traditsioon oli veel täies elujõus. Lapsepõlves kuuldud lood ja jutustajad häälestanud ta kõrva lugude lainele ja teinud lugude jutustamise teema tema jaoks südameasjaks. Hääde lugude ja vestjate äratundmisel on tal absoluutne kuulmine.

Kontsert toimub Linnamäe Kontsertide päeva raames ja on Taaveti taluaia teine suurem avalik üritus.

Viivika Orula

MTÜ Lugu