Oru kandi külade ümarlauast…

9. mail LASi Majas toimunud külade esindajate kokkusaamisele kogunes taas väga arvukalt osalisi.

Just nii nagu hetkeseis meie kogukonnas praegu on – lugupeetud “raudvara” , staažikad ja kogenud külavanemad, juba mõned aastad sellel teel sammunud külaelu eestvedajad, paar “vahtralehega” , just alustanud külavanemat ning uusi huvilisi nii meie kandist kui üllatusena ka väljastpoolt Oru piirkonda. See teeb rõõmu!

Algustasime sel korral üsna ekstreemsetes ilmastikutingimustes toimunud talgupäeva teemaga – kes mida ära tegi, kuidas kõik sujus, vahetati järeltegevusteks kasulikku infot ja kogemusi. Üksmeelselt leiti, et piirkondlikku talgusupi valmistamist võiks ka järgmisel aastal korrata ning arutelu käigus leidsime veel nii mõndagi, mida on mõistlik selleks puhuks ühiselt organiseerida.

Jutuks tuli Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) poolt rahastatud lammutustegevus Linnamäel ning et mida võiks veel meie kandi maastikupidi korrastamiseks ette võtta, kui “kolekohtade” teema KIKi sügiseses meetmes taas sees on.

Kohaletulnud said oma silmaga näha, et vana kooli jalgpallistaadionil on rekonstrueerimise ettevalmistustööd juba alanud.

Mõned kuused on staadioni parkla jaoks maha võetud, kohe-kohe alustatakse pinnasetöödega.

Igaühel on võimalik anda ka omapoolne panus piirkonna sporditegevuse arengusse.

Staadioni kastmissüsteemi toetuseks saab kuni12.mai 2019 kell 23:59 hääletada Lääne-Nigula valla kaasava eelarve raames:
https://www.volis.ee/gvolis/osale/index?kid=247211

Oru piirkonna objektidele antud häälte seis on hetkel selline:

Spordiplatsi võrkpallivarustuse soetamist saab toetada, hääletades
konkursile “Võrguplatsid korda” taotluse esitanud Oru Spordiklubi poolt.

https://sport.postimees.ee/6674962/kampaania-vorguplatsid-korda-rahvahaaletus

Spordiklubi taotlus pääses Eesti Võrkpalliliidu korraldatud konkursil üle Eesti kandideerinute seas 10 väljavalitu hulka ning edasi rahvahääletusele, mille tulemusel saavad neli enim hääli kogunud taotlejat uue võrguvarustuse omanikeks.

Selle hääletuse viimane päev on reede, 10. mai!

Põgusalt puudutati ka LASi Maja kohviku ja juuksuri teemat, täpsustati planeeritava üürimajaga seonduvat ning teavitati Kredexi pakutavast kortermajade renoveerimistoetuse taotlemise võimalusest.

Cynne Põldäär andis ülevaate Oru kooli aula/kultuurisaali arengutest

Väga hästi ja illustratiivselt esitatuna said praegust olukorda näha need, kes meie nüüdseks juba ligi 140 õpilasega kooli tegemiste ja igapäevaeluga just sageli kokku ei puutu.

Ka nii saab õppeaasta jooksul mitmeid kordi toimuvateks avalikeks, lapsevanemaid ja kogukonda kaasavateks üritusteks (kooli näiteringi etendused, play-back show, loovtöö-projektid jms. ) euroalustest lava ehitada ja lahti võtta, jälle ehitada ja lahti võtta, ehitada ja lahti võtta…

Et siis koridoris riietehoiu ees meie laste toredaid, juhendajate poolt hoole ja armastusega ette valmistatud etteasteid nautida.

Nii saab, aga kas pole Läänemaa maakoolidest suurimas, heatasemelises Oru põhikoolis, kuhu tänaseks on õppima asuda soovijaid rohkem kui ruumid suudavad vastu võtta, sellise meetodid ajale ja arengule jalgu jäänud?

Arutelud, kuidas Oru kooli aulat teostada, jätkuvad…

Varje Paaliste tutvustas tervet Eestit hõlmava laulupeotule teekonna Läänemaad puudutavat osa ja sellega seotud üritusi. Meie piirkonda tuleb tuli Taeblast ning üleandmine on neljapäeval, 6. juunil kell 9.20-9.50 Linnamäel, LASi Maja parklas. Kel juhtub sel päeval vaba ennelõunane aeg olema, saab tulla vaatama, mida põnevat tule teekonna tähistamiseks Linnamäel ette võetakse.

Veel tutvustati maakaitsepäeva üritusi ning Eesti Külaliikumine Kodukant poolt läbi viidavat ettevõtmist “Maal elamise päev” 28. septembril.
https://kodukant.ee/sundmused/maal-elamise-paev/

Kindlasti lisandub lähiajal eelpool mainitu kohta ka täiendavat infot.

Kaks tundi möödusid kiiresti – püüdsime info jagamise, saamise ja vahetamisega hoogsas tempos püsida, sest valged kevadõhtud võimaldavad koduõues nii mõndagi korda saata, kõike tahaks ju jõuda.

Lõpetuseks väike tähelepanek.

Külade ümarlaud ei ole mõeldud vaid Linnamäed ümbritsevatele küladele. Linnamäe on ka küla, küll natuke suurem kui teised.

Seega on Oru kandi külade kokkusaamistele lisaks juba väljakujunenud tugevale tuumikule jätkuvalt väga oodatud ka Linnamäe elanikud. Aga ka Uugla, Auaste ja Ingküla inimesed.

Uue hooaja esimene kohtumine sai planeeritud oktoobri algusesse.

Vahepeal tulemas veel soe, kirju ja üllatusi täis suvi!

Kokkusaamiseni!