Laupäeval, 4. mail Linnamäe pargis

Täna, kui taevas särab taas päike ja õhusoojagi on nullist tunduvalt rohkem, näib laupäevahommikuse talgupäeva algus tagantjärele vaadates kui kummaline ja uskumatu unenägu.

Enne kella üheksat avanes kohaletulnuile selline vaatepilt:

Äsja lõppenud lai lumesadu muutus õigepea sulaselgeks vihmaks!

Nagu arvata võis, tulid sellise ilmaga puhkepäeva hommikul kodusest hubasest ning soojast toast välja vaid keskmisest suurema tahtejõu ja tegutsemissooviga inimesed.

Justkui talgupäeva jaoks mitte kõige sobivamaks muutuvaid ilmastikuolusid ette aimates, oli varasematel päevadel tehtud mitmeid eeltöid – vanu kände freesitud ja suuremaid puid langetatud, kõlakoja katuseplaate vahetatud ja põrandas olnud auk paigatud,

aastakümnetega käest läinud lõkkeaset puhastatud ning kohendatud

ja armastatud Oru kooli õpetaja, pargi looja Helga Mällo mälestuskivi juurde hortensiapõõsad istutatud. Nagu näha, on juba ka esimesed nartsissiõied ühelt tänulikult õpilaselt kivi jalamile ilmunud…

Midagi on tehtud, paljutki veel ees… Kuna sel laupäeval mängis ilm tõelist vingerpussi, on plaanis lähiajal veel kokku tulla, et pooleliolevaid töid lõpetada.

Anname sellest kindlasti LASi kanalites (FB ja koduleht) teada, sest iga abikäsi on väga teretulnud!

Oksad tahavad tassimist ja pinnas raudrehaga siledaks riisumist.

Siit-sealt saaks ka mururehaga üle tõmmata, sest 4. mai hommikul oleks see pigem nagu lume riisumisena välja näinud 🙂 .

Mullaga täidetud lillekast pargi peatee ääres ootab istutustöödeks öökülmaohu möödumist,

platsile kogutud suured kivid tehnika abil lõkkepaika ümbritsevaks ringiks sättimist.

Valmimas on pikad istumispingid, mille ette tulemas paarimeetrine käepärasest materjalist lauake.

Mõtteis on veel mõni lihtne kiige ja väike liivakast pisikestele, katusealune grillimispuude tarbeks…

Tene Kaubandus toetas Linnamäe pargi kohendamist puitmaterjaliga, mis lähiajal Oru kooli tublide õpilaste poolt Ülle Kübarsepa hoolsalt suunava käe all prügikastideks vormitakse.

LINPET jagas talgupäevaks uue grillrenni katsetamiseks lihakraami ning Lääne-Nigula vallavalitsus hoolitses kõhutäie eest – LASi Maja koka Hedi poolt valmis maitsev ja tummine talgusupp ning perenaine Liina jälgis, et majja sööma tulnud Linnamäe talgulised tunneksid end hästi – tee ja kohv ootamas, kõigile jaguks kõike.

Suur-suur aitäh Taavole, Ülole, Laurile, Annele, Rainole, Kaidole, Gregorile, Krisile, Aleksile, Lainele, Aivarile ja Andresele.

Juba praegu võimalik Linnamäe pargis mõnel soojal õhtul sõpradega väike tuli grillrenni üles teha ning värskes õhus midagi maitsvat tulele panna.

Pühapäeval Linnamäe pargist mööda sõites paistis puude vahelt peenike suitsujuga – esimesed kohalikud kasutajad olid uue vabas õhus ajaveetmise paiga üles leidnud…

Hakkame minema sealt, kus oleme ja sellega, mis meil on…

Tasapisi.

Edasi.

Üheskoos.