Oru piirkonnas registreeritud talgud

Homme, üle-eestilisel talgupäeval on midagi oma lähiümbruses saagimas, kopsimas, tassimas, riisumas, ehitamas, värvimas ehk muutmas, parandamas ja korrastamas kümme küla, mõnedes neist on toimumas koguni kahed talgud.

Sel aastal on talgujuhtidel võimalus tellida valla poolt tasutud supp Linnamäelt, LASi Majast.

Hetkel on erinevatel päevadel toimuvateks talguteks tellitud juba 210 portsu! Soovi korral saab juurde ühekordsed nõud- kausid, lusikad ja leiba. Loodustsäästvam on muidugi oma kausike ja lusikas talgupaika kaasa võtta nagu on kokku leppinud näiteks Soolu küla talgulised.

Supile on vaja oma nõuga LASi Majja järele tulla. Tellimiseks helista 5667 9002 (Eve)

Mida teha, kui tabelist oma küla nime tagant talgut ei leidnud, aga tahaks just kohapeal kambakesi midagi ette võtta?

Talgute korraldamises ei ole midagi keerulist:

  1. Olulised komponendid olemas – on midagi, mis võiks paremini olla ning on tahtmine see ära teha, vaja lihtsalt otsast pihta minema hakata, sest ka suuremate eesmärkide täitmine koosneb väiksematest sammudest.
  2. Paari lähema või kaugema naabriga nõu pidades on ka nemad mõttega päri, nõus punti hakkama – mitu pead on ikka mitu pead ning selleks, et ka teised külaelanikud heast plaanist teada saaks , uuri talgute registreerimise kohta täpsemalt: http://www.teemeara.ee/, pane talgukuulutused küla postkastide või muidu populaarsetesse ja käidavamatesse kohtadesse ning kõik, kes soovivad kaasa lüüa, on asjaga kursis.

Nagu näitab ülaltoodud tabel, ei ole talgutegevus ka siinkandis midagi erakordset. Seda on meie külakogukonnad harrastatud juba aastaid. Ikka leidub kaasalööjaid, ei ole väga põhjust millegi üle kurta, kui selle ÄRA TEGEMISEKS on nii hea võimalus end (enamasti päikesepaistelisel päeval) värskes õhus mõnusalt liigutada, saada tuttava(ma)ks oma naabritega, maitsta perenaiste vahepalaks kaasa võetud suupisteid.

Pealelõunaks või siis hiljemalt õhtuks on garanteeritud rahulolu silmaga nähtavast edasiminekust “enne ja pärast” vaates, üks priske talgusupp, saun, mõnel pool kisub juba tantsuks ja tagaajamiseks…miks ka mitte.

Päev on korda läinud.

Järgmisel korral, kui oma kodu väravast välja sõidad ning ühiselt korrastatud külaplatsist või metsatukast mööda sõidad, on ikka hea tunne küll.

Ei ole veel kohanud ühtki talgulist, kes ütleks, et tead, küll me tegime ühe koleda asja või mõtetu teo .

No ja need, kes midagi ütlevad, ei olnud tõenäoliselt ise kohal, seetõttu nad ei teagi, miks midagi tehti just nii ja mitte teisiti.

Seega – kutsu kokku oma küla talgurakuke ja küll pall ise edasi veerema hakkab! Koostöös võib imesid sündida!

Jõudu Sulle, tubli talgujuht ja talguline!