Piirsalu näitering Linnamäel – väike kokkuvõte õhtust


Reede õhtul libedatel külateedel “uisutades” õnnelikult Oru vanasse koolimajja jõudnud paarikümne näitemänguhuvilise silmapaari all rullus lahti Läänemaa valdade esimese ühinemise lugu.

Läbi paroodiavõtmes ning rahvusliku huumoriga vürtsitatud esituse saime kuulda, millistel kaalutlustel potensiaalseid “liitumispaarilisi” valiti ja kuidas kosjaskäik Läänemaa moodi lõpuks välja nägi.

Vaatajate ette toodi karakterit hästi iseloomustavatesse kostüümidesse riietatud tegelaskujude esituses emotsionaalsed arutelud piirkondade atraktiivsuse teemadel – küll oli üks liiga väike ja vaene, teine küll rikas, aga uhke. Ühe kandi mehed tundusid hirmus kitsid – tiri või tangidega seda kopikat välja, teise nurga omad ei oskavat jälle sugugi mõistlikult majandada – kippuvat kiiresti kõik maha laristama…

Lõpuks sai liit ikkagi sõlmitud ning etendus ootamatult ruttu otsa!

Spontaanselt tekkinud vestlusringis saime lähemalt kuulda selles näidendis peamiselt vastassoost tegelasi kehastavate näitlejate teest sellise julgust ja head esinemisnärvi nõudva harrastuseni. On ju tegemist tavaliste inimestega meie seast, kes peale tööpäeva lõppu hobikorras näitemängu harjutama kogunevad. Juttu tuli ka näiteseltskonna muudest tegemistest ja esinemistest ning ka tulevikuplaanidest – trupi juhi, Andre Oja mõtetes on juba uus näidend valmis saanud…

Seejärel suundusid etenduse külastajad teise korruse peeglisaali Tiina Ojaste maalinäitust nautima. Nii mõnigi teos tekitas soovi lähemalt uurida, KUIDAS on just nägude kujutamisel saavutatud selline läbikumav efekt ning enim hämmastas inimesi maalide eksootilisus, luksuslikkus, värvi- ning detailirohkus.

Ojaste maalinäitus LASi Majas on avatud kuni 31. märtsini.

Samas saab soodsalt soetada kunstniku autoriloominguga õnnitluskaarte ning rahataskuid, ka üks kahe aasta seinakalender on veel järgi.

Selline õhtu oli siis.

Loodan, et kõik osalejad jõudsid kenasti ja kukkumata koju – jääaeg ju!

Uute kohtumisteni!