Kohtumine kunstnikuga- kuidas läks?

Mõnusalt talvine argipäeva pealelõuna – tasapisi kogunevad LASi Maja peeglisaali Oru kooli kunstihuvilised lapsed, liituvad ka mõned kohalikud vanema põlvkonna esindajad – huvi kogeda-kuulata midagi uut ja huvitavat on ikka olnud liikumapanev jõud.

Algamas on järjekordne kokkusaamine Viivika Orula (MTÜ Lugu) korraldatud kunstiürituste sarjast, mis lõpetab Evi Kauri lillemaalide näituse Linnamäel.

Kuidas algab ühe kunstniku loometee?

Tartumaalt pärit Evi Kauri varastel kooliaastatel ei kuulunud joonistamine sugugi mitte tema lemmikõppeainete hulka. Suunda ja nüüd, aastaid hiljem võib öelda ka, et elu muutvaks sündmuseks sai ühest romantilisest kunstiteosest saadud hingepuudutav elamus, mille mõju haaras 12-aastase Evi oma valdusse koguni mitmeks päevaks… Ja nii tekkis soov õppida ka ise midagi nii kaunist looma.

Kunstniku abistavat-juhendavat kätt said lillejoonistamise töötoas tunda kõik kohalviibijad. Nii mõnegi puisevõitu õie kohendas kogenud käsi elava ja liikuva joonega kaunitariks.

Kaval muie suunurgas jälgis särasilmne ja rõõmsameelne Evi meie toimetamisi ning püüdis ülearu mitte sekkuda – loomine, eneseväljendus on ju ikkagi üsna isiklik tegevus…

Vasakule ja paremale vaadates võis imetleda ka meie oma kohalikke, üllatavaid talente, kes vaba käega ja päris tõetruult oma mõtteid paberile panid…

Aeg möödus nohinal ja keskendunult joonistades, juteldes, kuulates.

LASi Maja perenaise Liina valmistatud hõrgutavad suupisted kadusid vaagnatelt…

Tundmatuks jääda soovinud annetaja toel rõõmustab üks Linnamäe näitusel olnud kaunis lillemaal nüüdsest ka Oru hooldekodu elanikke.
Kunstnikule tuli tänusõnu edasi ütlema juhataja Aili Nõupuu.

Lõpptulemus oli selline – rõõmsal meelel mindi tagasi oma igapäevatoimetuste juurde, ühe kogemuse ning andeka inimese sooja südame ja sõbralikult suunava käe puudutuse võrra rikkamana…

Me kõik oleme milleski andekad.

Jätkugu vaid selle miski avastamiseks uudishimu proovida erinevaid tegevusi ja tähelepanelikkust märgata muusa elumuutvat puudutust nagu see juhtus maalikunstnik Evi Kauril.

Koduleht: http://evikaur.com/

***

Uue kunstinäituse avamine LASi Majas juba 31. jaanuaril kell 17.00!

Tulemas on hoopis teine teema, hoopis teistsugused kunstiteosed.

Jälgi infot!